Buşoi: Întâlnirea premierului cu managerii de spitale, lămurită de Olguţa - Nu îmi pasă de greva voastră

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Florin Chirila/Epoch Times)

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu managerii spitalelor a fost o farsă totală, o punere în scenă cinică pentru ca Guvernul să mimeze interesul şi să-i prostească pe oamenii cărora "măririle" pesediste le-au scăzut, de fapt, salariile, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, şeful PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

"Chiar felul în care a fost "pregătită" aşa-zisa discuţie: premierul, alături de nişte politicieni fără niciun fel de atribuţii în salarizare şi Sănătate, ca dna Shhaideh şi dl Vâlcov, cu sute de manageri şi directori, claie peste grămadă, arată că singurul scop al întâlnirii a fost ca Guvernul să mute răspunderea scăderilor de salarii pe manageri. De aici şi nepăsarea totală a ministrului Muncii, care la o negociere despre nemulţumiri salariale recunoaşte franc: "Nu îmi pasă de greva voastră". Salarizarea în Sănătate, aşa cum arată acum, după reformele PSD, este plină de neclarităţi, nereguli şi de nedreptăţi; şi nu este vorba doar de diferenţele între salarii, ci despre multe situaţii fără nicio logică, ce sfidează bunul simţ: Categorii cărora nu le-a fost nici măcar compensată mutarea contribuţiilor; sporuri egalizate din pix, pentru cazuri cu responsabilităţi total diferite", a declarat Buşoi.

În opinia vicepreşedintelui PNL, reforma salariilor în Sănătate a creat o brambureală şi o nedreptate care va afecta funcţionarea sistemului şi va fi resimţită de pacienţi.

"Singura soluţie este ca oamenii să-şi caute dreptatea în justiţie şi să încerce să obţină, prin hotărâri ale instanţei, maximum de compensare de la un guvern iresponsabil. Cu atâtea promisiuni care s-au dovedit nenorociri, teama cea mai mare este că Guvernul Dragnea-Dăncilă să vrea să facă "ceva": vreo reformă, vreo creştere, vreo schimbare. Sigur se ajunge la mai rău", a precizat Buşoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne