Bruxelles-ul, cu ochii pe Dăncilă. Mesaj tranşant de la Consiliul European

Proaspăt învestită în funcţie, Dăncilă a primit deja un mesaj de la Bruxelles, prin care i se reaminteşte că "statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie rămân cruciale pentru a fi siguri că toţi cetăţenii români vor putea beneficia de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la UE".
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
30.01.2018

Noul premier al României, Viorica Dăncilă - politician despre care Dragnea a afirmat că va sprijini Legile Justiţiei - a primit, în prima zi de mandat, un mesaj foarte clar de la Bruxelles, relatează digi24.ro. Astfel, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, o felicită pentru preluarea funcţiei de prim-ministru dar, pe de altă parte, o pune şi în gardă cu privire la responsabilităţile care vin la pachet cu acest înalt post, lupta anticorupţie fiind una dintre ele.

"Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită. (...) Responsabilitatea deosebită a guvernului pe care îl conduceţi de a sprijini valorile europene va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României, ca şi a Uniunii Europene. În această privinţă, statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie, conform aşteptărilor societăţii româneşti, rămân cruciale pentru a fi siguri că toţi cetăţenii români vor putea beneficia de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la UE”, îi scrie Tusk noului premier.

Reamintim că înainte să fie propusă premier, mai exact cât a lucrat ca europarlamentar la Bruxelles, Dăncilă a apărat infama OUG 13 care a scos în stradă sute de mii de români. Tot Dăncilă a militat pentru modificarea legilor Justiţiei, criticându-i pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei. De asemenea, aidoma lui Dragnea şi Tăriceanu, şi Dăncilă i-a sfătuit pe unii oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliţia la putere.

Odată propusă premier, Dăncilă a rămas pe aceeaşi linie. Astfel, Dragnea declara recent că Vasilica Viorica Dăncilă "nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare. Susţine demersul de a modifica legile Justiţiei". Afirmaţiile lui Dragnea au fost confirmate şi de Lia Olguţa Vasilescu, care a relatat că, întrebată de senatorul Şerban Nicolae dacă e de acord să se meargă cu aceste legi în Parlament până la capăt, Dăncilă a răspuns afirmativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor