Birourile Google din Paris percheziţionate de poliţie şi oficiali fiscali

Ziarul francez Le Parisien a raportat că peste 100 de ofiţeri de poliţie şi oficiali ai fiscului au participat la un raid asupra sediului Google din Paris. Guvernul francez a acuzat gigantul american de evaziune fiscală.
(Captură Foto)

Ziarul francez Le Parisien a raportat că peste 100 de ofiţeri de poliţie şi oficiali fiscali au participat marţi la un raid asupra sediului Google din Paris, într-o investigaţie legată de plata taxelor, potrivit unei surse apropiate Ministerului de Finanţe francez.

Percheziţia a început marţi, la ora locală 5 a.m. (03:00 UTC) la birourile Google din capitala franceză şi a făcut parte dintr-o investigaţie pentru fraudă fiscală, a raportat mass media locală.

Autorităţile franceze consideră că gigantul hi-tech datorează 1,6 miliarde de euro ca urmare a taxelor neachitate, conform unei surse apropiate de această chestiune.

Există controverse în ceea ce priveşte aranjamentele fiscale ale mai multor corporaţii multinaţionale, care operează în câteva ţări europene, dar care îşi plătesc taxele într-un singur stat UE – deseori în Irlanda sau Luxemburg.

Activităţile din ţările europene ale Google îşi au sediul general în capitala irlandeză Dublin, care percepe pentru corporaţii unele dintre cele mai reduse taxe fiscale din regiune.

Google Franţa a primit o notificare privind investigaţia în martie 2014, nefiind precizate la acea dată cifre şi date clare.

Sediul Google din Paris a mai fost percheziţionat de autorităţile franceze în iunie 2011, în timpul unei investigaţii în legătură cu transferurile către sediul general european din Irlanda.

În luna ianuarie, Google a fost de acord să plătească 169 milioane de euro reprezentând taxe neachitate către Marea Britanie, autorităţile fiscale fiind extrem de criticate pentru că ar fi fost prea relaxate în urmărirea gigantului în motoare de căutare pe Internet. Comisia Europeană urma să ancheteze dacă acordul încheiat a fost corect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe