Beneficiile trezitului la 4:30 dimineaţa. Un portughez explică cum poate fi creat acest obicei

În timpul somnului, intensitatea detoxifierii creşte de 10 ori, reducând simţitor nivelul de toxine.
În timpul somnului, intensitatea detoxifierii creşte de 10 ori, reducând simţitor nivelul de toxine. (Ilustraţie: Kyrill Belan/The Epoch Times)

Pe 2 aprilie, Felipe Castro Matos a ales să înceapă o nouă provocare. Cea mai majoră schimbare din viaţa lui i-a adus numai beneficii, iar procesul a fost simplu: să se trezească timp de 21 de zile la 4:30 dimineaţa. Numele provocării a fost pus online pe pagina de facebook a portughezului: #21earlydays.

Felipe a ales să execute provocarea numai în zilele lucrătoare şi a explicat de ce.

”Da, pot duce provocarea 7 zile din 7, dar am ales să-mi petrec week-end-urile şi sărbătorile diferit. Chiar dacă sunt astfel de zile în care muncesc, de cele mai multe ori îmi petrec noaptea în oraş. E o chestiune de echilibru în viaţă”, a spus lusitanul pentru Business Insider.

Portughezul a dezvăluit şi de ce provocarea a fost plănuită pentru 21 de zile. Conform teoriei Doctorului Maxwell Maltz, ai nevoie de 21 de zile pentru a-ţi forma un obicei (nu e neapărat adevărat pentru unele obiceiuri).

”Nu am ştiut dacă o să funcţioneze pentru mine, dar a trebuit să încerc. M-a ajutat şi faptul că mai făcusem o provocare de genul acesta înainte. Mă trezisem timp de 21 de zile la 6 dimineaţa. Pentru a mări rata succesului mi-am împărtăşit progresul on-line. Faptul că primeam feed-back, mă motiva să duc provocarea până la final”, a mărturisit Felipe Castro Matos.

Portughezul vrea ca mai mulţi oameni să-i urmeze exemplul. Îmbunătăţirea productivităţii este scopul, iar suportul prietenilor este principalul ajutor.

Oamenii nu se trezesc devreme pentru că au impresia că vor dormi mai puţin

”Total fals. Dacă vrei să te trezeşti mai devreme, este evident că te vei culca mai devreme. Eu spre exemplu, m-am obişnuit să adorm în jurul orei 9:30. De când urmez acest program, mă simt mai sănătos, mai energic, mai productiv şi mai conectat. Este un obicei atât de rar întâlnit în rândul societăţii noastre încât pare dăunător, obositor şi imposibil de făcut. Nu este aşa”, a spus lusitanul.

Ce a câştigat prin dobândirea acestui obicei?

”Două ore în plus la locul de muncă pe care înainte le petreceam acasă pe laptop reprezintă cel mai important plus. Dar cele mai frumoase noi aspecte ale vieţii mele sunt alergatul dimineaţa pe străzile Lisabonei când răsare soarele, mărirea numărului de zile în care lucrez la sala de fitness, dar şi îmbunătăţirea meniului alimentar. Mai puţin facebook şi mai puţine lucruri care mă distrag şi mă obosesc”, se destăinuie Felipe pentru Business Insider.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură