Băsescu îl critică pe Iohannis. Nu există nicio justificare! O trec la categoria erori politice majore

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat absenţa succesorului său, Klaus Iohannis, de la sedinţa solemnă din Parlament dedicată aniversării împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)
Andrei Pricopie
30.03.2018

Absenţa preşedintelui Klaus Iohannis de la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România intră la categoria "erori politice majore", a comentat joi seară, la postul B1 TV, fostul şef de stat Traian Băsescu.

"Mi-e greu să găsesc o justificare neparticipării, o trec la categoria erori politice majore, pentru că erau acolo doi foşti preşedinţi, era Custodele Coroanei, care a onorat invitaţia la acest eveniment. Semnificaţia prezenţei preşedintelui în Parlament la un moment istoric este majoră şi de acest lucru trebuia să ţină cont şi el şi consilierii. A fost cel puţin neinspirată decizia de a nu participa şi de a trimite Parlamentului un mesaj pe care Dragnea l-a expediat, aş spune, cu aroganţă, spunând 'pentru cei interesaţi găsiţi mesajul preşedintelui pe site-ul Camerei Deputaţilor'", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Senatorul PMP a explicat că "nu îl costa nimic" pe Iohannis dacă venea la Parlament, dimpotrivă, mesajul oficial ar fi fost cel al preşedintelui României, şi nu unul al Parlamentului la 100 de la unirea Basarabiei cu România.

"Oricum, în istorie va rămâne şi declaraţia adoptată de Parlament, care în ultimele două paragrafe explică faptul că Parlamentul României este deschis reunificării atunci când Moldova o va dori. Îmi este foarte greu să înţeleg de ce nu a venit preşedintele, practic, nu există o justificare, cu atât mai mult cu cât era cel care trebuia să dea şi linia oficială a Executivului României ca prim responsabil de politică externă. Probabil, zic eu, nu a vrut o asumare, să spui că nu vrei, pentru că nu toată lumea vrea unirea României cu Republica Moldova, să spui că nu vrei nu dădea bine la votanţi, să spui că vrei - probabil se gândeşte şi dânsul la fel ca mulţi oameni care cred că România poate acţiona numai cu aprobare. Nu-i vedeţi pe toţi? Şi astăzi am văzut în tot soiul de mass media: 'dar Washingtonul e de acord, dar Bruxelles-ul ştie, dar Parisul?'", a precizat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor