Băsescu: Cât e de constituţional ca Iohannis să dea conştient Guvernul pe mâna condamnatului Dragnea

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat indignat de decizia şefului statului Klaus Iohannis de a accepta propunerea PSD pentru funcţia de premier - Viorica Dăncilă din Teleorman, o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Klaus Iohannis avea marjă constituţională suficientă pentru a respinge nominalizarea pentru funcţia de premier făcută de liderul PSD Liviu Dragnea, a atras atenţia sâmbătă, pe pagina sa de socializare, fostul şef de stat Traian Băsescu.

"Vom vedea, dar atunci va fi prea târziu! De trei zile, un cor întreg de artişti ai dezinformării remarcă “înţelepciunea” lui Iohannis în evidentul noncombat de la numirea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă. Argumentul suprem este invocarea art. 103 din Constituţie, fals interpretat de artiştii dezinformării şi şantajul mincinos al suspendării. În realitate, Preşedintele României avea marjă constituţională suficientă pentru a respinge nominalizarea făcută de Daddy", a precizat Băsescu.

Fostul preşedinte i-a invitat pe "corişti" să explice public, cât este de constituţional ca preşedintele să dea conştient Guvernul României pe mâna "condamnatului Dragnea".

"Eu cred că acesta este cel mai mare risc, pentru evitarea căruia Preşedintele României trebuia să uzeze la maxim de prerogativele sale constituţionale. Vom vedea, dar atunci va fi prea târziu! PS – Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis cu povestea că la ora 18.00 Daddy urma să anunţe suspendarea?", a afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne