Băsescu: A fost greşeala ONG-urilor care protestează că s-au înhăitat cu politicienii în Piaţă

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că nu mai vede mişcarea din Piaţa Victoriei ca pe una sinceră, după ce PNL şi USR au participat la protestele privind legile Justiţiei, la invitaţia societăţii civile.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

ONG-urile care protestează au greşit că s-au "înhăitat" cu politicieni, a opinat duminică seară, la postul B1TV, fostul preşedintele Traian Băsescu, care susţine că din acest moment nu mai crede în sinceritatea protestelor din Piaţa Victoriei.

"A fost greşeala lor că s-au înhăitat cu politicienii în Piaţă. Din acest moment nu mai privesc la această mişcare ca la o mişcare sinceră", a declarat Băsescu.

Liderul PMP a subliniat că nu va participa la proteste alături de PNL: "Noi avem în PSD un adversar, se pare, egal cu adversitatea PNL faţă de PMP, dar nu sufăr din cauza asta".

"Să-şi facă politica pe care o cred a fi necesară în momentul de faţă. Ce fac cei 10.000 din Piaţă este să susţină politica justiţiei făcută în mandatul meu, că asta cer, să nu se schimbe. Eu nu am motive de nemulţumire. Ar putea să se uite şi PSD-ul, care a acuzat tot timpul politica justiţiei din timpul mandatului meu, ar putea să privească faptul că şi acum, la 3 ani după ce mi-am terminat mandatul, este susţinută. Ei şi-au luat drumul lor. (...) Aceste ONG-uri susţin continuarea politicii din timpul meu", a precizat Băsescu.

În opinia fostului şef de stat, există o "duplicitate" a PNL, care votează alături de PSD, iar un exemplu concret în acest sens este votul din Camera Deputaţilor pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

"Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câştiga tot PSD şi tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulţumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiţiei, clientela lor îi susţine şi îi votează chiar dacă sunt în puşcărie sau arestaţi (...) Am vrut de două ori în cele două mandatele mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituţiei, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate", a mai punctat Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, un mecanism care ar putea duce la anticipate ar fi ca PSD şi ALDE, care au majoritatea în Parlament, să îşi dea jos premierul din nou, să propună alţi doi premieri pe care să îi dea jos şi pe aceia, iar atunci preşedintele poate genera alegeri anticipate, dizolvând Parlamentul, lucru care nu pare deloc probabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne