Barna: USR va susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie!

PSD împinge România în prăpastie iar varianta decentă pentru România ar fi alegeri anticipate, a opinat marţi Dan Barna, reamintind că această decizie aparţine preşedintelui ţării.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România îl va asigura pe preşedintele Iohannis că va susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie, a declarat, marţi, preşedintele USR, Dan Barna, în contextul în care şeful statului a anunţat că va chema partidele la consultări pe tema numirii noului premier. Având în vedere că PSD şi-a dat deja jos doi prim-miniştri, Barna a mai precizat că orice propunere de premier anunţată de social-democraţi nu face decât să deschidă piaţa pariurilor cât va rezista acesta/aceasta.

"Din păcate, România a ajuns din nou în criza pe care de un an de zile o trăim de altfel şi ceea ce vedem fără echivoc este că orice premier va nominaliza PSD, cu excepţia lui Liviu Dragnea, care, legal, nu poate să fie premier, nu face decât să deschidă piaţa pariurilor cât va rezista. Deci, practic, indiferent cine va fi nominalizat, nu va fi decât o viitoare criză care, din momentul nominalizării, se va activa. Noi, în cadrul Biroului Naţional, vom stabili mandatul nostru, care va fi un mandat în care îl vom asigura pe preşedintele Klaus Iohannis că USR va susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie", a precizat Barna, citat de Agerpres.

Liderul USR a mai adăugat că formaţiunea sa va susţine orice variantă pe care preşedintele Iohannis va reuşi să o contureze, în urma căreia PSD va ajunge în opoziţie.

"În măsura în care, în urma discuţiei cu preşedintele, va apărea varianta unui premier de pe partea dreaptă a eşichierului, noi o vom susţine cu siguranţă. Dacă preşedintele va solicita să facem o propunere de premier, vom avea această propunere fără îndoială. Aici nu este niciun dubiu şi experienţa politică din România ne arată că majorităţile de la un moment dat se pot schimba", a susţinut Barna.

Liderul USR a mai opinat că PSD împinge România în prăpastie, şi a dat ca exemplu faptul că premierul Japoniei a fost nevoit să contramandeze întâlnirea de la Guvern, căci nu mai avea cu ce premier să se întâlnească.

Potrivit lui Barna, cea mai decentă variantă pentru România ar fi aceea a alegerilor anticipate, însă este foarte dificil de ajuns acolo iar această decizie aparţine preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne