Barna: România, într-o permanentă instabilitate atâta timp cât Dragnea nu-şi rezolvă problemele penale

Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

România va fi într-o permanentă stare de instabilitate, atât timp cât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu-şi va vedea problemele penale soluţionate, a acuzat marţi, la Parlament, viceliderul deputaţilor USR Dan Barna.

"Suntem în situaţia pe care o anticipam, din păcate, acum câteva luni, la căderea Guvernului Grindeanu. Atât timp cât domnul Dragnea nu-şi va vedea soluţionate problemele penale personale şi ale colegilor săi penali, România va fi într-o permanentă instabilitate şi acest conflict din coaliţie nu aduce niciun fel de beneficiu pentru cetăţenii României.

Este o miză prin care oricine are ideea de a nu continua lupta domnului Dragnea cu justiţia şi cu rezolvarea problemelor sale devine indezirabil. Acum, premierul Tudose tocmai a luat-o pe acest drum, anterior l-am avut pe premierul Grindeanu.

Vedem o luptă internă, o luptă intestină în cadrul acestei coaliţii toxice pentru România, care nu face decât să dovedească odată în plus că acest Guvern nu este unul care se preocupă de succesul României ca stat şi de progresul acestei ţări", a declarat Barna, citat de Agerpres.

Întrebat dacă partidul pe care îl reprezintă va susţine o eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, viceliderul deputaţilor USR a replicat:

"Evident, miza pentru România este găsirea unei variante de guvernare care într-adevăr să guverneze pentru cetăţeni, şi nu pentru interesele personale ale unei clici penale. Din păcate, suntem aici, iar o moţiune de cenzură este un astfel de instrument. (...) Foarte probabil, da".