Bărbat din Vaslui se alege cu contul bancar blocat după ce a criticat Primăria unei comune. Ce a păţit tatăl său în aceeaşi zi

(Captură Foto)
Andrei Popescu
12.02.2024

Contul bancar al unui bărbat din Pădureni a fost blocat după ce a criticat Primăria comunei vasluiene într-un comentariu pe Facebook. Mai mult, în aceeaşi zi, tatăl său a fost bătut de poliţişti şi a fost nevoit să meargă la spital, unde, potrivit bărbatului, s-ar fi încercat muşamalizarea incidentului, relatează Ziare.com.

Întreaga situaţie a început după ce bărbatul, zis şi Elvis, a făcut un comentariu critic la o postare pe Facebook unde erau lăudate realizările conducerii locale.

Potrivit sursei citate, chiar dacă Elvis nu mai locuia în localitate de 15 ani, autorităţile au găsit în baza de date o amendă veche de 13 ani pe numele lui, în valoare de 138 de lei. Astfel, au decis să pună poprire pe contul lui pentru a-şi recupera banii.

“Eu sunt plecat de câţiva ani la muncă în Constanţa, dar prin intermediul reţelelor de socializare mai urmăresc ce se petrece acasă. Duminică am văzut pe un grup creat special pentru locuitorii Pădureniului, o postare despre cât de minunată e comună noastră, şi cum au fost scoşi locuitorii ei din sărăcie. Am lăsat următorul comentariu scurt: «Am plecat de acolo de mai bine de 15 ani şi ce credeţi, am fost recent şi e la fel ca şi atunci». Atât. Nu am înjurat, nu am jignit pe nimeni, mi-am spus doar punctul de vedere.

Luni, a doua zi, în jurul orei 12:00, am primit un mesaj de la bancă cum că Primăria Pădureni mi-a pus poprire pe cont pentru o amendă de 138 de lei, luată în urmă cu 13 ani. Fusesem prins pe scuter fără a purta cască, iar poliţistul m-a amendat. Deşi a trecut atâta timp de atunci, angajaţii Primăriei Pădureni şi-au adus aminte abia săptămâna asta că am de plătit acea amendă. Sunt convins că poprirea a venit ca urmare a acelui comentariu pe care l-am lăsat pe reţelele de socializare, însă am preferat să pun totul pe seama unei simple coincidenţe”, a relatat Elvis.

De asemenea, în aceeaşi zi în care Elvis s-a trezit cu poprirea pe cont, tatăl său a fost bătut de poliţişti în secţia de poliţie.

“La câteva ore după ce mi s-a pus poprirea pe cont, m-am mai trezit cu o «bucurie». Am fost sunat de acasă pentru că tata tocmai fusese bătut în secţia de poliţie. El trebuia să primească nişte bani de la o persoană, aşa că a mers la domiciliul lui. Fiind puţin băut, a bătut la altă uşă, din greşeală.

Este posibil să fi făcut şi scandal pe acolo, nu neg, cert este că la ieşirea din bloc a fost aşteptat de doi poliţişti, care l-au luat pe sus şi l-au dus la secţie. Acolo a fost pus pe burtă şi bătut până şi-a făcut nevoile pe el. La un moment dat, o femeie a vrut să intre în acea încăpere din secţie, dar când a văzut ce fac cei doi poliţişti, s-a speriat şi a plecat imediat”, a mai spus Elvis.

Totodată, Elvis a acuzat o încercare de muşamalizare a incidentului petrecut în secţia de Poliţie:

“Tata a reuşit într-un final să plece acasă, dar din cauza durerilor şi rănilor provocate, a fost nevoit să sune la ambulanţă. A venit un echipaj medical care l-a dus la spitalul din Huşi, unde a stat internat până a doua zi. Diagnosticul în momentul internării a fost agresiune fizică – traumatism toraco-abdominal. Am fost la Serviciul de Medicină Legală din Vaslui, însă cei de acolo ne-au eliberat un certificat care nu reflectă chiar tot adevărul. Au spus că tata prezintă o leziune traumatică de tipul echimozei la nivelul ochiului stâng, însă pe el îl doare şi şoldul şi pieptul pentru că în secţia de poliţie pur şi simplu a fost călcat în picioare.

Ne-au zis că nu pot să treacă în certificat nişte leziuni care nu se văd cu ochiul. Nu vreau să spun că se acoperă unii pe alţii, că se încearcă o muşamalizare, însă totul mi se pare cusut cu aţă albă. Întâi poprirea, apoi bătaia dată lui tata şi totul din cauza unui comentariu lăsat pe Facebook. Asta înseamnă libertatea de exprimare în România, cu astfel de intimidări se ocupă funcţionarii publici din instituţiile statului?”

La rândul său, primarul din Pădureni, Temistocle Diaconu, a vorbit cu jurnaliştii de la Vremea Nouă şi a spus că niciun angajat al primăriei nu ar face aşa ceva ca “răzbunare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor