Bancă spaniolă lovită de retrageri masive - consecinţă a tensiunilor dintre Catalonia şi Spania

Două persoane folosesc un bancomat Caixa Bank în Barcelona, Spania.
Două persoane folosesc un bancomat Caixa Bank în Barcelona, Spania. (Getty Images)

Caixabank, cea de-a treia bancă din Spania care, până recent, a avut sediul în regiunea Catalonia, susţine că s-a confruntat cu o situaţie de panică bancară temporară şi “moderată” din cauza crizei provocate de acţiunile regiunii de a obţine independenţa.

Prezentând beneficiile companiei pentru prima dată în oraşul Valencia, directorul executiv Gonzalo Gortazar a refuzat marţi să ofere detalii privind numărul depozitelor retrase, adăugând însă că situaţia “s-a inversat” şi că banca a continuat să progrerseze.

Gortazar a declarat că mutarea în 6 octombrie a sediului din Barcelona în Valencia este definitivă. Rapoartele media locale l-au citat pe Gortazar afirmând că banca nu intenţionează să mute niciun loc de muncă în afara Cataloniei.

Caixabank, cea de-a doua bancă din Catalonia, Sabadell şi alte peste o mie de companii şi-au mutat sediile oficiale din regiunea catalană pentru a se asigura că vor putea continua să opereze sub reglementările Uniunii Europene în cazul în care Catalonia ar continua acţiunile de obţinere a independenţei şi dacă ar fi expulzată din bloc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie