Bambi. O căprioară a convins un bărbat să renunţe la vânătoare (video)

"Nu ştiu cum puteam ucide animale cu ani în urmă deoarece sunt cu adevărat speciale", spune fostul vânător asturian Aladino.

Aladino Montes împreună cu Bambi
Aladino Montes împreună cu Bambi (Print screen YouTube)

În Sierra de Peñamayor, un loc situat într-un colţ al regiunii Nava din Principatul Asturia - o comunitate autonomă în cadrul Regatului Spaniol, trăieşte Aladino Montes, un fost vânător în vârstă de 51 de ani, căruia o căprioară a reuşit să-i schimbe viaţa. Aladino a găsit-o la doi kilometri de casa sa pe când era încă un pui şi era pe cale să moară. Cum mama puiului de căprioară nu apărea şi micuţul nu avea nimic de mâncare, s-a hotărât să se ocupe de el şi să-i pună şi un nume: Bambi.

(Print screen YouTube)

Episodul a avut loc acum doi ani şi, deşi Bambi continuă să trăiască în libertate, în fiecare zi se duce să-l viziteze şi să se bucure de compania prietenului său. Acesta, pe de altă parte, este încântat de prietenia care s-a creat între ei, o prietenie care i-a schimbat radical modul de gândire. Aladino considera vânătoarea ca parte integrantă din viaţa sa.

"Am iubit mereu animalele, dar am vânat întotdeauna sălbăticiunile, să le mănânc. Aşa am învăţat de la tatăl meu, toată viaţa. Dar, din momentul în care a apărut Bambi, mi-ar fi imposibil să mai ucid un animal”, povesteşte Aladino. "Chiar dacă m-ar plăti, eu nu aş mai ucide un animal", declară fostul vânător pentru publicaţiaLa Nueva España – Asturia.

Aladino are un bar în care lucrează în week-end, situat la 1.140 de metri înălţime în Les Praeres, una dintre cele mai frumoase zone din centrul Principatului Asturia, cu privelişti de invidiat. Dar nu este singurul lucru care le atrage atenţia clienţilor săi. Ceea ce face cu adevărat ca acest bar să fie special şi unic este faptul că Bambi se învârte prin jurul lui cu încredere, spre încântarea vizitatorilor, tineri sau bătrâni. "Oamenii nu se aşteaptă să vadă o căprioară aici", spune el.

Când nu lucrează, Aladino merge la plimbare pe munte şi Bambi îl însoţeşte întotdeauna.

Aladino a descoperit în ochii lui Bambi toată bunătatea, afecţiunea şi aprecierea pe care o poate da un animal care este tratat cu respectul cuvenit. Nu poate să conceapă un altfel de stil de viaţă, în care să nu poată întoarce toată dragostea pe care o primeşte de la această căprioară.