Balenă eşuată pe o plajă din Africa de Sud: stomacul său era plin de material plastic (video)

O balenă a eşuat pe o plajă din Africa de Sud, autopsia dezvăluind că stomacul era plin de gunoi din plastic, potrivit unui reportaj efectuat de către News24.
Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mult mai multe deşeuri umane decât mâncare adevărată.
Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mult mai multe deşeuri umane decât mâncare adevărată. (Facebook/Orca Foundation)

Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mai multe deşeuri umane decât mâncare adevărată. S-a descoperit, printre altele, ambalaje de produse alimentare, bucăţi de material plastic şi chiar un pantof.

Wen Penry de la Fundaţia ORCA a postat, pe pagina sa de Facebook, imagini ale balenei “otrăvite”, pe care noi vi le prezentăm în galeria foto de mai sus. Se crede că animalul era prea bolnav pentru a-şi procura hrana prin vânătoare, rămânând în apele mai puţin adânci pentru procurarea acesteia, înainte de a muri.

"Pe scurt, această femelă de 5,7 metri a murit de foame! Avea foarte puţină mâncare adevărată în stomac şi peretele stomacului s-a dezintegrat".

"Am găsit mai multe recipiente din plastic (cutii de iaurt, talpa unui pantof, ambalaje alimentare), alge şi multe organisme ce urmează a fi identificate".

"Nu ştim dacă aceasta este cauza sau rezultatul, dar a trebuit să încerce să ingereze tot ce putea. Probabil a înghiţit ceva care a blocat la nivelul tractului digestiv. Chiar dacă se simţea sătulă, digestia nu mai exista".

Cauza exactă a morţii acestei balene nu este încă stabilită, a declarat Wen Penry.

Când delfinii sau balenele eşuează se datorează faptului că ceva nu funcţionează la ei, a adăugat Penry.

Anul trecut, biologii din Virginia (Statele Unite) au raportat descoperirea unei balene, în apropiere de Chesapeake Bay, care a murit strangulată după ce a ingerat un DVD. "Este într-adevăr foarte trist că un element din material plastic care a fost aruncat în mod necorespunzător poate ucide o balenă", a mărturisit un cercetător la National Geographic. "O moarte care ar fi putut fi evitată".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură