Baconschi: Se zice că avem 45.000 de legi în vigoare. Cu cât mai multe norme confuze, cu atât mai dulce anomia

Teodor Baconschi
Teodor Baconschi (SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images)

În România, există în jur de 45.000 de legi în vigoare, unele chiar din anii 80. Principiul suveran este următorul: o lege bună trebuie să fie suficient de confuză pentru ca interpretarea ei să o poată anula, a remarcat ironic, pe contul său de Facebook, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi.

„Se zice că avem circa 45.000 de legi în vigoare. Unele sunt din anii 80. Oricum, proliferarea legislativă şi mentalitatea de ilegalist merg ca focul! Cu cât mai multe norme confuze, contradictorii, ilizibile, cu atât mai dulce anomia, principialitatea de faţadă şi încălcarea oricăror reguli!

Munţi de forme şi o societate şmecherită, care se bate cu pumnul în piept pe articole obscure şi denunţă în continuu "vicii de procedură". Şi continuăm să-l înjurăm pe Caragiale, greco-albanezul ăsta genial, care ne-a pus în faţă cea mai crudă oglindă!”, a declarat Teodor Baconschi.

În discuţiile cu internauţii de pe pagina sa de Facebook, fostul ministru a notat ironic că „principiul suveran e următorul: o lege bună trebuie să fie suficient de confuză pentru ca interpretarea ei să o poată anula”.

„Nu a apărut încă algoritmul care să poată procesa legislaţia românească. E nevoie de încă vreo două trei secole de evoluţie tehnologică în Silicon Valley”, a mai precizat Teodor Baconschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne