Avocatul ”DEDEMAN”: În R. Moldova există o disonanţă cognitivă între vorbe şi fapte

Liberalii cer convocarea şedinţei Consiliului municipal Chişinău pentru a modifica Planul urbanistic zonal şi a permite companiei ”DEDEMAN” să investească în R. Moldova.
Andrei Bivol, avocatul companiei ”DEDEMAN” din România
Andrei Bivol, avocatul companiei ”DEDEMAN” din România (facebook.com)

Fracţiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) susţine că nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată împotriva vreunui investitor străin, care vrea să vină să investească în Republica Moldova şi în special în municipiul Chişinău, inclusiv ”DEDEMAN” din România. ”Regretăm că proiectul investiţional propus de ”DEDEMAN” nu a ajuns să se discute în cadrul şedinţei CMC.”

Totodată liberalii anunţă că luni la prima oră, vor cere convocarea şedinţei extraordinare a CMC cu o singură chestiune pe ordinea de zi, cea de modificare a Planului urbanist zonal, pentru a permite companiei ”DEDEMAN” să proiecteze şi să investească în municipiul Chişinău.

Potrivit avocatului companiei Andrei Bivol, ”DEDEMAN” urma cu forţe şi investiţii proprii să demoleze construcţiile avariate ale ”Piele” S.A. şi să construiască pe locul lor un complex comercial care urma să ocupe o suprafaţă mai mică de 50 la sută din tot terenul. Marea parte a spaţiului era destinată unei parcări de 460 de locuri şi spaţii verzi în zona riverană a râului Bâc.

În plus, ”DEDEMAN” s-a angajat contractual să investească peste un milion de euro pentru a reconstrui sensul giratoriu şi de a fluidiza traficul de la intersecţiile străzii Ismail, Calea Basarabiei şi Calea Moşilor din Chişinău însă proiectul nu a fost susţinut de către membrii Comisiei de specialitate funciară, construcţii şi urbanism a Consiliului municipal, probabil din cauza unor interese.

”Vorbim că economia se bazează pe întreprinderile mici şi mijlocii. Păi, dacă ”DEDEMAN”-ul cu 20 de milioane de euro investiţii nu poate să vină pe piaţa Republicii Moldova, cum pot să vină investitorii mai mici? Şi atunci este cumva o disonanţă cognitivă aici între ceea ce se vorbeşte şi ceea ce se face”, a concluzionat avocatul citat de Radio Europa Liberă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe