Avioane de luptă siriene lovesc poziţii militare în apropierea Damascului [SANA]

Clădire distrusă în orasul sirian Douma
Clădire distrusă în orasul sirian Douma (Getty Images)

Avioane de vânătoare siriene au desfăşurat lovituri de precizie împotriva unor poziţii deţinute de militanţi susţinuţi de forţe externe în apropierea capitalei Damasc, provocând victime în rândul acestora şi distrugând echipamente şi armament, potrivit unor rapoarte ale mass mediei siriene de stat.

Agenţia oficială de presă a Siriei, SANA, citând surse militare, a precizat duminică faptul că loviturile aeriene au vizat ascunzători şi centre de comandă şi de comunicare în districtul Hajar al-Aswad, aflat în apropierea capitalei. SANA a raportat că operaţiunea a fost susţinută de un foc intensiv de rachete şi artilerie.

SANA a mai declarat că operaţiunea a provocat pierderi grele teroriştilor, distrugând poziţii fortificate ale acestora, rute de aprovizionare şi alte obiective.

Depozite de muniţii ale teroriştilor au fost de asemenea distruse, în timp ce unităţile armatei siriene au avansat din mai multe direcţii extinzându-şi controlul asupra periferiilor districtului, a adăugat SANA.

Armata siriană a anunţat în 14 aprilie eliberarea oraşului Douma după ce ultimii militanţi Jaish al-Islam şi familiile lor au părăsit bastionul din regiunea Ghouta Orientală. Militanţii şi rudele lor au fost evacuaţi în întregime în oraşul deţinut de rebeli Jarablus, în nordul Siriei.

De altfel, armata siriană îşi continuă eforturile de securizare a Damascului şi a zonelor învecinate după ce, în urmă cu câteva zile, a eliberat întreaga regiune Ghouta Orientală prin operaţiuni militare şi acorduri de evacuare încheiate cu militanţii din zonă.

Siria se pregăteşte, de asemenea, să cureţe districtele sudice ale Damascului, inclusiv Yarmouk, de luptătorii jihadişti din Statul Islamic şi Frontul al-Nusra.

Sâmbătă, avioanele de luptă siriene au atacat de asemenea şi poziţii ale Statului Islamic în Hajar al-Aswad. O ascunzătoare şi un depozit de muniţii ale acestora au fost distruse. Zona este mult mai mică decât Ghouta Orientală.

Statul Islamic a fost înfrânt de armata siriană şi aliaţii săi la sfârşitul anului trecut, după 3 ani în care jihadiştii au provocat haos în Siria.

Totuşi, armata siriană este în stare de alertă pentru a elimina şi ultimele poziţii ocupate de Statul Islamic în Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe