“Avertisment final”: Hackeri Anonymous atacă un website responsabil cu imaginea Kremlinului în străinătate

(Getty Images)

Website-ul unei agenţii guvernamentale însărcinată cu promovarea imaginii Rusiei în străinătate a fost atacat de hackeri care au postat un mesaj ce includea o ameninţare adresată organului de stat implicat într-o campanie de blocare a unei populare aplicaţii de mesagerie.

Agenţia naţională de monitorizare a mass mediei Roskomnadzor a executat o hotărâre judecătorească privind interzicerea serviciului de mesagerie Telegram, blocând în Rusia milioane de adrese IP şi subminând o serie de servicii online care nu au legătură cu aplicaţia.

Un mesaj care susţinea că Roskomnadzor nu este “nimic altceva decât o adunătură de viermi incompetenţi şi fără minte” a apărut joi, timp de câteva ore, pe o pagină de Internet asociată cu Rossotrudnichestvo, agenţia care promovează imaginea Rusiei în străinătate.

Accesul la alte pagini de web ale Rossotrudnichestvo nu părea să fi fost obstrucţionat.

“Nu veţi mai putea continua acest act de vandalism inutil. Consideraţi acesta ca fiind ultimul nostru avertisment”, scria în mesajul postat de hackeri, care au pretins că fac parte din grupul de hackactivişti Anonymous.

Avertismentul în limba engleză a fost însoţit de recomandarea ca Roskomnadzor “să se autoblocheze”.

Acest atac pare să fie similar cu un incident din 1 mai care a implicat website-ul unei agenţii ruse de stat de monitorizare a mediului.

Acel atac a fost însoţit de imaginea unui personaj din desene animate care purta o emblemă cu Roskomnadzor şi care folosea un aruncător de flăcări asupra “Internetului”. Imaginea mai conţinea un simbol al “Rezistenţei Digitale” pe care fondatorul Telegram, Pavel Durov, a declarat-o împotriva cenzurii politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe