Avertisment dinspre BNR: Fondul de Dezvoltare Naţională va crea corupţie!

Guvernul se pregăteşte să creeze o instituţie mamut care se numeşte Fondul de Dezvoltare Naţională. Aceasta este o intervenţie masivă a statului în economie, care va crea în jurul ei corupţie, avertizează Lucian Croitoru.
Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru
Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Fondul Naţional de Dezvoltare va crea corupţie din cauza naturii lui şi nu o să ducă la nimic bun, a opinat, marţi, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Noi acum ne pregătim să creăm o instituţie mamut care se numeşte Fondul de Dezvoltare Naţională. Asta este o intervenţie masivă a Guvernului în economie. Nu o să ducă la nimic bun, ştim din experienţa altor ţări. În jurul ei va crea corupţie, inevitabil, nu din cauza oamenilor care o vor conduce, nu din cauza celor care au conceput-o, ci din cauza naturii ei", a declarat Croitoru, citat de Agerpres.

Consilierul guvernatorului BNR a mai precizat că dacă vrei să utilizezi corect puterea publică, trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie.

"Dacă vrei să utilizezi corect puterea publică şi să nu obţii beneficii private cu ea, atunci trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie, iar reglementările neinteligente creează arii de activitate în afara sferei reglementate", a explicat Croitoru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne