Autorul OUG 13 respiră uşurat. "Supercomisia" sa pentru legile Justiţiei, validată de CCR

Celebra comisie pentru legile Justiţiei, condusă de nu mai puţin celebrul Florin Iordache, îşi poate vedea în continuare liniştită de lucru. Judecătorii CCR au respins sesizările prin care Opoziţia ataca înfiinţarea comisiei pentru legile Justiţiei.
Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au respins, miercuri, sesizările USR şi PNL cu privire la înfiinţarea celebrei comisii parlamentare pentru modificarea legilor Justiţiei condusă de autorul OUG 13, Florin Iordache.

Reamintim că la finele lunii noiembrie, Uniunea Salvaţi România anunţa că a depus la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Hotărârea de înfiinţare a Comisiei speciale pentru legile justiţiei.

"Ce a făcut PSD-ALDE prin această hotărâre este să creeze o super-comisie, ce ia din atribuţiile şi înlocuieşte comisiile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, care îşi poate prelungi existenţa prin decizia Biroului Permanent ori de câte ori acesta o doreşte, lucru care încalcă astfel Constituţia şi Regulamentul activităţilor comune ale celor două Camere", declara la momentul respectiv Vlad Alexandrescu.

Potrivit fostului ministru tehnocrat al Culturii, există deja precedente favorabile în jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, care s-a exprimat deja în decizii anterioare în sensul că deplasarea unui centru de decizie constituţional (Parlamentul) la comisii ale acestuia nu este conformă cu menirea constituţională a Parlamentului.

"De asemenea, CCR s-a pronunţat deja în sensul că autonomia regulamentară nu poate fi exercitată în mod discreţionar, abuziv, cu încălcarea atribuţiilor constituţionale ale Parlamentului. Vă chem să luptăm împreună, cu toate mijloacele legale, pentru a opri tăvălugul roşu care vrea să arunce România la periferia Europei", a adăugat Vlad Alexandrescu.

Ulterior, liberalii au decis şi ei să atace la CCR constituirea Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne