Australian Open: Simona Halep obţine o victorie preţioasă într-o partidă a voinţei

Simona Halep reuşeşte să o învingă pe americanca Lauren Davis după aproape patru ore de joc şi se califică în optimi la turneul de la Melbourne.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Într-o partidă contând pentru turul 3 la Australian Open, primul turneu de Mare Şlam al anului, liderul mondial Simona Halep s-a calificat în optimi după victoria obţinută în faţa americancei de 24 de ani Lauren Davis (locul 76 WTA), cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13.

În partida, care a durat trei ore şi 44 de minute, ambele jucătoare au condus alternativ jocul. Halep a pierdut cu 6-4 primul set, deşi a condus cu 3-2 şi a avut un break, dar a reuşit să câştige manşa a doua cu 6-4, datorită unui break reuşit în cel de-al treilea game.

Setul decisiv a durat nu mai puţin de două ore şi 22 de minute. Halep a salvat trei mingi de meci, la scorul de 11-10 pentru adversară.

Atât Simona Halep, care a avut probleme cu glezna, cât şi americanca au avut disconfort fizic în această partidă.

Adversara din optimi a Simonei Halep va fi câştigătoarea dintre australianca Ashleigh Barty (locul 17 WTA)/ japoneza Naomi Osaka (locul 72 WTA).

În urma calificării în optimi, românca primeşte un cec în valoare de 195.590 de dolari şi 240 de puncte WTA.

Cea mai bună performanţă a constănţencei la Australian Open sunt sferturi de finală în anii 2014 şi 2015. În ultimii doi ani, Halep a fost eliminată în turul unu.

Ana Bogdan (104) a fost învinsă tot în turul al treilea de americanca Madison Keys (20), finalista de anul trecut a turneului de Mare Şlam US Open, cu scorul de 6-3, 6-4.