"Au destabilizat complet economia!" - Siegfried Mureşan prezintă "roadele" guvernării PSD-ALDE

România are nevoie de o nouă majoritate parlamentară care să voteze un Guvern competent, a opinat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 2,74% în ultimele 12 luni, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Cifrele acestea contribuie la o rată anuală a inflaţiei în creştere cu 1,8%, în condiţiile în care, în anul 2016, am înregistrat o inflaţie negativă, de -1,5%, a remarcat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Deputatul european a atras atenţia că, pe zi ce trece, se măreşte factura pe care românii trebuie să o plătească din propriile buzunare pentru guvernarea dezastroasă a PSD-ALDE. Până acum, avem:

• scumpirea alimentelor cu aproape 3%,

• inflaţie-record pentru ultimii 4 ani, de 1,8%,

• scumpirea creditelor imobiliare şi a celorlalte credite cu dobândă variabilă,

• creşterea preţului la benzină şi motorină prin adăugarea unei supraaccize de 32 de bani, care produce un efect în lanţ de scumpire a tuturor bunurilor,

• reducerea investiţiilor de la buget cu 30%, care înseamnă mai puţine locuri de muncă pentru români,

• deficit comercial în creştere cu 1,73 de miliarde de euro, lucru care a determinat, printre alte cauze, scumpirea alimentelor,

• creşterea datoriei publice a României din cauza dublării deficitului bugetar, datorii pe care românii vor trebui să le plătească în anii următori.

"Această factură va creşte şi mai mult când se vor vedea efectele introducerii accizei la benzină care a fost adoptată definitiv ieri de Senatul României şi care va duce la creşterea preţurilor la carburanţi. Cu benzina şi motorina mai scumpe, va creşte şi mai mult preţul alimentelor, inflaţia va continua să crească, ceea ce va determina şi creşterea ROBOR-ului, deci şi a creditelor imobiliare şi a celorlalte credite cu dobândă variabilă", a precizat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, aceste cifre vorbesc dincolo de orice îndoială despre eşecul guvernării PSD-ALDE şi despre cum îngreunează aceasta viaţa de zi cu zi a românilor.

"Din prima zi de mandat, prim-ministrul Mihai Tudose a fost preocupat de cum să-şi împartă controlul Guvernului cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu să guverneze pentru oameni. Au destabilizat complet economia, iar creşterile de salarii din sectorul public sunt oricum anulate de aceste scumpiri, în timp ce românii care lucrează în sectorul privat, adică în economia reală, nici nu au beneficiat de creşteri de salarii, şi trebuie să ducă şi o viaţă mai scumpă din cauza PSD-ALDE. România are nevoie de o nouă majoritate parlamentară care să voteze un Guvern competent", a conchis Siegfried Mureşan.