Atletism. Adidas renunţă la parteneriatul cu IAAF

În urma scandalurilor de corupţie şi dopaj, producătorul german de echipament sportiv v-a pune capăt la sfârşitul acestui an colaborării cu Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF).
(adidas/facebook)

Unul dintre cei mai mari producători de echipament sportiv din lume, compania germană Adidas, a anunţat vineri întreruperea parteneriatului cu Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Colaborarea dintre cele două părţi, care iniţial fusese stabilită până în 2019, se va încheia la sfârşitul anului 2016 pe fondul scandalului de corupţie şi dopaj.

"Cele două părţi au decis prin consens mutual să pună capăt parteneriatului dintre ele la sfârşitul anului 2016. Vrem să mulţumim IAAF pentru cooperarea sa fructuoasă şi profesionistă şi îi dorim cel mai bun viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Adidas, Oliver Brueggen.

Semnat în 2008, contractul în valoare de aproximativ 33 de milioane de dolari, făcea din firma de echipament germană un partener oficial al IAAF.

Ruperea precipitată a contractului este o lovitură dură pentru IAAF, apreciază AFP, care a transmis ştirea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport