Atenţionare PPDA: Plahotniuc crează Bucureştiului iluzia că lucrează pentru unire

În pragul alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an, Vlad Plahotniuc încearcă să creeze iluzia, atât basarabenilor cât şi românilor, că va face tot posibilul ca unirea cu România să aibe loc foarte repede, consideră Andrei Năstase.
Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma DA
Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma DA (Epoch Times România)

Clasa politică de la Bucureşti a primit o atenţionare din partea liderului fracţiunii Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, cu privire la acţiunile de manipulare folosite de regimul lui Plahotniuc care, fluturând drapele europene, supune propriul popor unui genocid social.

Năstase consideră că, în prezent, întregul popor moldav, divers din punct de vedere etnic şi cultural - moldoveni, români sau basarabeni - e supus „unui crunt genocid social de către o guvernare antipopulară”.

„Această guvernare este produsul abuzurilor, şantajului şi manipulărilor unui individ care controlează justiţia şi instituţiile coercitive ale statului, din 2005 încoace, şi care nu a lipsit de la guvernare nici măcar o zi, din 2009 până în prezent”, a menţionat politicianul într-un comunicat remis Epoch Times.

Acum, la început de campanie electorală, înainte de alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016, Plahotniuc, cel care a băgat frica în popor cu tot felul de sperietori, vine cu un mit nou, „cel al unirii”.

„Fluturând sperietoarea unirii cu România, el consolidează electoratul socialistului Igor Dodon, un candidat la funcţia de preşedinte pe care oligarhul îl controlează, crescând şansele de succes ale acestuia. Totodată, Plahotniuc creează Bucureştiului iluzia că lucrează pentru România, finanţând asociaţii unioniste şi promovând tema unirii în media pe care o controlează. Aşa cum a compromis tema europeană în Republica Moldova, Plahotniuc va compromite iremediabil şi acest subiect, ucigând visul unor tineri romantici, ca şi părinţii lor odinioară”, a adăugat candidatul la funcţia de preşedinte din partea PPDA.

„Deschideţi ochii, dragi politicieni români, şi nu vă mai lăsaţi manipulaţi de acest interlop de talie regională!”, a reiterat Andrei Năstase.