Atenţie! Sticlele de plastic pline cu apă lăsate în interiorul maşinii sunt periculoase (video)

Hidratarea este foarte importantă, mai ales vara, în special pentru persoanele cu cel mai mare risc de deshidratare, cum ar fi copiii şi vârstnicii.
Sticlă din plastic plină cu apă
Sticlă din plastic plină cu apă (captură Youtube)

Cea mai bună opţiune pentru hidratare este, fără îndoială, apa. Se recomandă consumul acesteia în special în călătoriile lungi - cu maşina, avionul sau trenul - pentru a fi hidrataţi şi a se evita efectele negative ale aerului condiţionat asupra corpului.

Este necesar deci să cunoaştem câteva amănunte despre sticlele de plastic care ne pot scuti de probleme în această vară. Ne referim la sticlele de plastic pline cu apă, uitate adesea în interiorul vehiculelor şi consecinţele teribile pe care le poate provoca acest lucru.

Căldura şi temperaturile ridicate, tipice sezonului de vară, favorizează dezvoltarea germenilor şi bacteriilor, astfel încât orice microorganism care a intrat în contact cu apa se reproduce mult mai rapid. Imaginaţi-vă ce efect poate avea asupra organismului în cazul în care ingeraţi acest lichid. Dar nu este singurul inconvenient.

Dioni Amuchastegui, tehnician auto din Idaho, a împărtăşit pe Facebook un experiment bazat pe o situaţie reală pe care a experimentat-o cu o sticlă de plastic umplută cu apă, pusă pe unul dintre scaunele din faţă ale maşinii sale. Clipul video a fost lansat pentru a-i ajuta pe cei care nu cunosc efectele acestui gest banal care poate provoca chiar şi un incendiu. Da, aţi citit bine, un incendiu.

Tehnicianul povesteşte ce s-a întâmplat în timpul pauzei de prânz, în timp ce conducea camionul şi a văzut cu coada ochiului ceea ce, la început, a crezut că era praful care intra prin fereastră. Dar când a verificat că acestea erau închise, s-a alarmat şi a privit mai atent: ceea ce văzuse era fum, fumul ce preceda incendiul care ar fi urmat să aibă loc în maşină. Şi toate acestea de la o sticlă.

Sticla de plastic pe care o avea Dioni pe scaun avea apă iar lumina din exterior cădea pe plastic şi, de asemenea, pe apă, provocând un efect de lupă asupra tapiţeriei camionului. Când a scos sticla din maşină, tehnicianul a constatat că făcuse două găuri pe scaunul din faţă.

"O sticlă de plastic umplută cu apă poate acţiona ca o lentilă care concentrează energia soarelui într-un singur punct", a concluzionat el.

Cu câtva timp în urmă, Departamentul de Pompieri din Mindwest, Oklahoma (SUA) a confirmat că a uita sticle din plastic în interiorul maşinii poate fi foarte riscant. Şeful pompierilor a explicat la rândul său pericolul de incendii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie totuşi să existe anumite condiţii: sticla trebuie să fie rotundă, să fie plină de apă şi razele soarelui să cadă într-un unghi drept. "Cu aceste caracteristici poate depăşi 400 de grade". Deci, atenţie mare!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură