Atac cu armă albă în München soldat cu 8 răniţi. Suspect arestat

Poliţia din München a arestat un bărbat înarmat cu un cuţit după ce mai multe persoane au fost atacate în diverse locaţii din capitala bavareză. Atacurile au declanşat o operaţiune la nivelul oraşului pentru prinderea atacatorului.
Ofiţeri de poliţie stau de pază în apropiere de Piaţa Rosenheimer după ce un bărbat a atacat trecători în 21 octombrie 2017, oraşul sudic german Munchen.
Ofiţeri de poliţie stau de pază în apropiere de Piaţa Rosenheimer după ce un bărbat a atacat trecători în 21 octombrie 2017, oraşul sudic german Munchen. (Christof Stache/AFP/Getty Images)

Opt persoane au fost rănite sâmbătă într-o serie de atacuri cu cuţitul în München, dar niciunul dintre răniţi nu se află în stare gravă, a precizat poliţia statului german Bavaria. Victimele au vârste cuprinse între 12 şi 77 de ani.

O echipă SWAT a arestat un suspect german în vârstă de 33 de ani după o căutare de trei ore.

Hubertus Andrae, şeful poliţiei locale, a afirmat că investigatorii au exclus terorismul sau religia ca motiv al atacului.

Se estimează că suspectul ar suferi de probleme mintale. Poliţia a precizat că bărbatul este cunoscut autorităţilor pentru alte infracţiuni.

În timpul operaţiunii de căutare, poliţia l-a descris pe suspect ca fiind un bărbat îndesat, de aproximativ 40 de ani, cu păr blond scurt, îmbrăcat cu o jachetă verde şi pantaloni de culoare gri. Aparent, suspectul se deplasa cu o bicicletă de culoare neagră.

Informaţiile preliminare au indicat că atacatorul a acţionat pe cont propriu şi, aparent, şi-ar fi ales victimele la întâmplare în şase locaţii diferite din capitala bavareză.

Atacul de sâmbătă a declanşat amintiri legate de valul de crime din 2016 comise de un tânăr din München. Acesta, a fost identificat a fi un cetăţean german şi arian, care aparent a dorit să atace tineri de origine turcă şi albaneză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe