Assange postează pe Twitter o cheie de criptare misterioasă. Apare un nou val de speculaţii

Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks.
Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks. (Getty Images)

Luni, în jurul orei 3 a.m., ora Londrei, Julian Assange a trimis pe Twitter un mesaj criptic cu un cod format din 60 de caractere şi un link către videoclipul “Paper Planes” al cântăreţei Maya Arulpragasam (cunoscută şi ca M.I.A.). Bineînţeles, cum a fost şi în cazul altor tweeturi, nimeni nu are niciun indiciu la ce se referă cheia de criptare, dar a declanşat totuşi un nou val de speculaţii în twittersferă.

Referirea la “Paper Planes” i-a determinat pe unii să speculeze faptul că Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks, ar putea părăsi ambasada ecuadoriană din Londra şi că s-ar afla în drum spre Statele Unite. În acelaşi timp, alţii au ajuns la concluzii mai sumbre, sugerând că acest cod este un “buton” a cărui activare va declanşa publicarea unor documente în cazul morţii lui Assange.

În cele din urmă, alţii au interpretat tweetul lui Assange în versurile piesei “Paper Planes” şi/sau în activismul politic al artistei Maya Arulpragasam. După cum a indicat publicaţia The Guardian în toamna anului trecut, cântăreaţa a avut probleme în ceea ce priveşte obţinerea unei vize în SUA, cererea sa de reînnoire a vizei fiind amânată în mod misterios în 2014, de atunci situaţia rămânând neschimbată… un lucru pe care artista l-a atribuit faptului că a “susţinut WikiLeaks, printre altele”