Ardei umpluţi cu vinete

Ardei umpluţi cu vinete
Ardei umpluţi cu vinete (Maria Baciu / Epoch Times)

Iată o reţetă delicioasă pentru vegetarieni, şi nu numai. Ardeii umpluţi cu vinete sunt o variantă de mâncare care poate rivaliza cu succes tradiţionala salata de vinete. Chiar dacă în mod tradiţional este populară mai ales către sfârşitul verii, veţi constata că e la fel de gustoasă şi iarna sau primăvara timpuriu, când în locul vegetalelor proaspete, se pot folosi cu succes vinete sau/ şi ardei puşi pentru iarnă. Dacă se renunţă la ou, poate fi o reţetă de post excelentă.

Ingrediente:

  • 4 ardei mari sau 6 ardei potriviţi
  • 500 g roşii
  • 2 vinete mari / sau o pungă de vinete puse la congelator/ sau vinete la borcan
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 linguri de faină
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • sare, piper, 1 lingură de pătrunjel şi mărar tocat

Modul de preparare:

Se spală ardeii, se usucă, după care se scoate miezul şi se îndepărtează seminţele.

Se coc vinetele ca pentru salată. Pe timpul iernii se pot folosi vinete puse pentru iarnă fie la borcan, fie congelate. În acest caz, se decongelează şi se lasă cam o jumătate de o oră într-o strecurătoare fină să se scurgă de apă.

Se amestecă vinetele coapte, decojite şi tocate cu ceapă prăjită, ou, sare, piper şi făină.

Se umplu ardeii cu amestecul obţinut, după care se acoperă fiecare ardei cu un capac făcut dintr-o felie de roşie. Pentru a le da un gust mai deosebit, ardeii se prăjesc uşor în ulei. Se aranjează apoi într-un vas care rezistă la temperaturi înalte.

Peste ei se toarnă un sos făcut din căpăcelele rămase de la curăţarea ardeilor, roşiile fierte, strecurate prin sită şi amestecate cu sare, zahăr şi uleiul rămas de la prăjirea ardeilor.

Se presară pătrunjel tocat şi mărar pe deasupra şi se dau la cuptor la foc mic. Se coc până când ardeii devin moi.

Timp de preparare:

45 minute (complexitate redusă)

Vă dorim poftă bună!