Apar noi dezvăluiri ale legăturilor dintre Clanul Clinton şi Rusia

Hillary Clinton a încercat să minimalizeze rapoartele privind opoziţia ei faţă de sancţiunile anti-Rusia, poziţie care a coincis cu un discurs susţinut de soţul ei, Bill Clinton, în Moscova, pentru care a primit o jumătate de milion de dolari.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Yana Paskova/Getty Images)

Fosta candidată prezidenţială democrată Hillary Clinton s-a opus sancţiunilor împotriva Rusiei în 2010, când soţul ei, fostul preşedinte american Bill Clinton, a fost plătit să susţină un discurs la banca rusească Renaissance Capital, a raportat Fox News.

Banca rusească a avut legătură cu un caz de fraudă care a condus la sancţiuni impuse pe baza Legii Magniţki. După discursul susţinut de Bill Clinton, preşedintele rus Vladimir Putin l-a sunat pentru a-i mulţumi.

Această ştire nu s-a bucurat de o atenţie semnificativă când fostul lider american Barack Obama şi Hillary Clinton urmăreau “resetul” lor cu Rusia, dar campania prezidenţială a lui Hillary a făcut mari eforturi pentru a preveni mediatizarea ştirii despre discursul lui Bill. În 2015, membri ai campanei sale prezidenţiale au reuşit să împiedice o organizaţie media mainstream să publice informaţii despre acel subiect.

“Cu ajutorul echipei de cercetare, am anihilat o ştire Bloomberg care încerca să stabilească o legătură între opoziţia lui HRC faţă de proiectul de lege Magniţki şi un discurs în valoare de 500.000 de dolari pe care WCJ l-a susţinut în Moscova”, a declarat în 21 mai 2015 Jesse Lehrich, care a făcut parte din echipa de comunicaţii a campaniei prezidenţiale a democratei Hillary Clinton.

Documentul ei a fost publicat de WikiLeaks, iar HRC şi WJC sunt referinţe la Hillary şi, respectiv, Bill Clinton.

Serghei Magniţki, după numele căruia a fost numită Legea Magniţki, a fost aruncat în închisoare de guvernul rus după ce acesta a descoperit o schemă de fraudă masivă. Unii dintre cei care au orchestrat schema făceau parte din banca Renaissance Capital, potrivit declaraţiei lui William Browder de la Hermitage Capital Management, a cărui companie a fost fraudată cu o sumă de câteva sute de milioane de dolari.

Magniţki a murit în 2009 în închisoare, după ce a descoperit cum au fost furaţi banii de la Hermitage Capital Management. Browder l-a angajat pe Magniţki să urmărească banii care s-au pierdut prin schema de fraudă fiscală.

Departamentul de Stat american sub Hillary Clinton a respins cererile de sancţionare a Rusiei în 2010 şi, câteva săptămâni mai târziu, Bill Clinton s-a deplasat la Moscova pentru a susţine discursul său de 500.000 de dolari. Bloomberg urma să publice un raport despre aceste conexiuni cinci ani mai târziu, pe când Hillary îşi lansa campania prezidenţială, dar membrii campaniei ei au intervenit şi au împiedicat publicarea articolului.

Hillary Clinton s-a opus sancţionării Rusiei în 2010, dar şi-a schimbat poziţia în 2011. În acel an, Departamentul de Stat american a suspendat eliberarea de vize pentru cetăţenii ruşi care aveau legături cu fraude. De asemenea, în 2012, a fost adoptată în mod oficial de către Congresul SUA şi Legea Magniţki.

Sancţiunile anti-Rusia au devenit un subiect fierbinte în Washington dintr-un alt motiv, şi anume întâlnirea unor membri ai campaniei lui Trump cu un avocat rus care s-a opus sancţiunilor. De asemenea, liderii democraţi l-au atacat fără ezitare pe preşedintele Donald Trump când acesta a anunţat că ar dori să reducă sancţiunile respective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe