Andrei Năstase: Plahotniuc şi-a arătat muşchii. A hotărât că poate ignora un oraş întreg

Odată ce Comisia Electorală Centrală, instituţia responsabilă de constatarea încălcărilor în ziua alegerilor, nu a venit cu un demers în acest sens, instanţa de judecată nu avea dreptul să nu valideze mandatul, a specificat Năstase.
Protest la sediul Partidului Democrat
Protest la sediul Partidului Democrat (Epoch Times România)

Decizia instanţei judecătoreşti de a invalida mandatul lui Andrei Năstase în calitate de primar general al municipiului Chişinău, a scos în stradă sute de oameni are scandează ”Năstase e primarul. În context, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a specificat că ”cine este primarul în capitală” a decis electoratul participant la scrutinul din data de 20 mai şi 3 iunie.

”Rezultatele acestor alegeri au fost cunoscute şi recunoscute de toată lumea, chiar şi de către observatorii imparţiali, independenţi care au monitorizat alegerile. Faptul că oamenii sunt aici, ar trebui să ne pună pe gânduri şi să ne facă să ne întrebăm de ce sunt aici, întrebare la care ar trebui să răspundă guvernarea, cei care au comandat această decizie arbitrară şi politică a unei instanţe de judecată, a unei judecătoare care şi-a bătut joc de voinţa populară şi de votul nostru al tuturor”, a declarat Andrei Năstase din mijlocul manifestanţilor.

Totodată, politicianul a menţionat că orice decizie de judecată trebuie să fie una legală, argumentată şi mai puţin să conteze cui serveşte. Mai mult decât atât, Năstase a afirmat că era de datoria instanţei de judecată să emită o hotărâre legală, şi anume să valideze aceste alegeri care s-au desfăşurat sub monitorizarea Comisiei Electorale Centrale, fiind de datoria ei să constate dacă au fost sau nu încălcări.

”Anume autorităţile electorale au făcut demersul de constatare a legalităţii acestor alegeri. Cu de la sine putere instanţa de judecată a ignorat solicitările noastre şi a luat o decizie arbitrară, politic comandată şi politic executată”, a adăugat liderul Platformei DA.

În contextul în care atât prim-ministrul Pavel Filip, socialistul Ion Ceban, cât şi Igor Dodon s-au expus vizavi de decizia instanţei de judecată, la care nu s-ar fi aşteptat, Năstase a specificat că nu va comenta tot ce spun ei, considerându-i ”scule ale lui Plahotniuc”.

”Şi Ceban şi Dodon, şi întreg PSRM au ajuns să fie nişte unelte în mâna oligarhului Plahotniuc. Aceşti indivizi manipulează opinia publică, mint cu neruşinare ştiind foarte bine că o instanţă de judecată a luat deja o decizie. Deci, se manipulează opinia publică, se face un spectacol de prost gust regizat de Plahotniuc şi sfetnicii săi de la GBC”, a punctat Năstase.

În ceea ce-l priveşte pe Plahotniuc, omul pe care cetăţenii îl consideră responsabil de invalidarea mandatului de primar, Năstase a punctat că ”acest individ a decis să scuipe în sufletul populaţiei din Republica Moldova în general. Acest individ şi-a arătat muşchii, a hotărât că poate ignora voinţa populară, votul popular, un oraş întreg şi dorinţa de schimbare”.