Ancheta Rise Project. Tăriceanu: "Documentul nu este certificat. Calitate jurnalistică jalnică!"

Raportul publicat de RISE care descrie cum o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ printre care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene şi guvernamentale nu este fondat, susţine Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La scurt timp după ce Rise Project a dat publicităţii un exploziv document atribuit DGPI din care reiese că Liviu Dragnea si apropiaţii săi au fraudat masiv bani publici şi europeni, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al ALDE sare în apărarea lui Liviu Dragnea susţinând că documentul cu pricina "nu are niciun fel de suport în realitate".

"(...) Cei de la Rise Project, care dau publicităţii un aşa-zis document furnizat de un serviciu de informaţii, dar acest document nu este certificat că ar fi furnizat de un serviciu de informaţii, punctul unu. Şi acest aşa-zis document conţine tot felul de legături aluzive care nu au niciun fel de suport în realitate. Am citit informaţia care a apărut, am aflat că în 2005 se conturau zorii prieteniei între mine şi domnul Dragnea. Pot să vă spun că în 2005 nu-l cunoşteam pe domnul Dragnea, nici nu l-am cunoscut în 2005, nu ştiu dacă ştiam la vremea respectivă cine este preşedintele Consiliului Judeţean la Teleorman, eu eram în majoritatea politică de la acea dată, domnul Dragnea era în opoziţie", a declarat Tăriceanu - fost premier în perioada 2004-2008 -, preluat de Agerpres, într-o interveniţie la digi24.ro

Cum din document reiese că în 2005 guvernul ar fi alocat fonduri fără licitaţie firmei Tel Drum pentru reparaţii ale infrastructurii în judeţul Teleorman după inundaţiile din acel an, Tariceanu a mai declarat că nu premierul făcea lista obiectivelor pentru care se alocau bani în vederea reparării după inundaţii, ci această sarcină revenea ministerelor de linie şi Ministerului de Interne.

"Aşa încât pot să vă spun în concluzie că dacă toate documentele făcute de Rise seamănă cu acesta, înseamnă că e o calitate jurnalistică jalnică. Nu are nimic de-a face cu jurnalismul, ci cu o intenţie evidentă de distorsiune a realităţii şi cu intenţia evidentă de a-l pune probabil în primul rând, nu vreau eu să mă consider piesa principală în acest puzzle, pe domnul Dragnea într-o lumină defavorabilă şi sigur, în această operaţiune, dacă se poate să fiu şi eu inclus, nu ar strica, nu?", a argumentat Tăriceanu.

Reamintim că în documentul publicat joi de Rise Project se afirmă că guvernul condus de Tăriceanu ar fi alocat, fără licitaţie, firmei Tel Drum, 25,7 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii care a fost afectată de inundaţiile din judeţul Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne