Anatol Şalaru: Voi cere ca socialiştii să fie pedepsiţi penal pentru sperjur împotriva României

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale din RM, susţine că poate achita socialiştilor cheltuielile doar ca aceştea să renunţe la cetăţenia română şi să nu mintă că ar avea de depus foarte multe acte.
Anatol Şalaru, preşedintele PUN din R. Moldova
Anatol Şalaru, preşedintele PUN din R. Moldova (facebook.com/anatol salaru)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru consideră că Igor Dodon a minţit din nou atunci când a declarat la o emisiune televizată din Republica Moldova că procedura retragerii cetăţeniei române este mult mai complicată decât redobândirea acesteia.

Liderul PUN menţionează că actele necesare pentru renunţarea la cetăţenia română sunt foarte puţine şi la îndemâna oricui doreşte să renunţe. Probabil, adevăratul motiv pentru care cei 6 deputaţi PSRM nu renunţă la cetăţenia română îl reprezintă suma de 605 euro pe care trebuie să o plătească fiecare.

”După cum ne-a obişnuit, Igor Dodon minte cu o dezinvoltură ce l-ar face invidios şi pe vestitul baron de Münchausen. Mă ofer să le plătesc eu aceste cheltuieli doar să renunţe la statutul de cetăţean român pe care l-au murdărit cu viclenia lor”, a adăugat Şalaru precizând că dacă socialiştii nu o vor face, va depune plângere penală împotriva lor în România pentru sperjur şi acţiuni îndreptate împotriva statului român.

Menţionăm că la emisiunea „Important” de la postul TVC 21, în contextul faptului că unii socialişti nu au renunţat la cetăţenia română după cum au promis atunci când au acces în Parlament, Igor Dodon a declarat că, pentru a fi retrasă cetăţenia, trebuie depuse foarte multe acte, în comparaţie cu cele care sunt necesare pentru obţinerea cetăţeniei.

”Ştiţi câte acte trebuie acolo de acumulat. Că ei îs hâtri, românii aceştia. Îs interesanţi fraţii aceştia ai noştri: ca să obţii cetăţenia, ţi-o dau foarte repede, dar, ca să te dezici, trebuie să mergi să strângi ”sprăvşi” (certificate n.r.) ca pe timpul sovietic”, a notat Dodon care a mai ţinut să sublinieze că Legea cetăţeniei trebuie modificată, pentru ca demnitarii de stat din R. Moldova să nu poată deţine cetăţenie dublă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe