Anatol Şalaru: Reunirea Basarabiei cu România va aduce linişte şi bunăstare

Moldova va sta sub semnul geopoliticii, al incertitudinii geostrategice şi în bătaia vânturilor ruse, dacă nu se va reuni cu România, susţine Anatol Şalaru, liderul PUN.
PUN şi PMP în cadrul şcolii de vară din România
PUN şi PMP în cadrul şcolii de vară din România (facebook.com)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, împreună cu alţi de 50 de tineri, membri ai formaţiunii politice, au participat, la sfârşitul săptămânii, la prima Universitate politică de vară a Partidului Mişcarea Populară (PMP) din România în comun cu un partid din Republica Moldova.

”Viitorul Europei, România şi statutul ei în interiorul UE, viitorul ţărilor din vecinătatea UE, unirea Republicii Moldova cu România ca proiect de ţară au fost temele dezbătute la această întrunire de la malul Mării Negre”, a declarat liderul PUN.

În context, Şalaru a menţionat că dacă nu va fi înfăptuită Unirea, integrarea R. Moldova în UE se va amâna pe multe zeci de ani, iar viitorul moldovenilor va sta sub semnul geopoliticii, al incertitudinii geostrategice şi în bătaia vânturilor ruse. ”Reunirea Basarabiei cu România rămâne singura opţiune valabilă pentru ca în teritoriul dintre Prut şi Nistru să fie linişte şi bunăstare.”