Amprentă gigantică veche de 3,1 miliarde de ani, găsită în Africa de Sud - o mărturie a istoriei nespuse

Poate această amprentă uriaşă să fie dovada unor giganţi care au cutreierat odată Terra cu milioane de ani în urmă?
.
. (captură foto)

Potrivit ştiinţei moderne, există multe artefacte neobişnuite pe tot globul, care ne amintesc în mod constant că povestea omenirii are încă multe mistere.

Amprentă gigantică
Amprentă gigantică (©YouTube | Michael Tellinger)

Această amprentă uriaşă a fost descoperită pentru prima oară în 1912 în apropierea oraşului sud-african Mpuluzi, în nord-estul provinciei Mpumalanga în apropiere de Swaziland, de către vânătorul Stoffel Coetzee. Aflorimentul acestei intruzii Mpuluzi a fost datat ca având aproximativ 3,1 miliarde de ani.

Localnicii o numesc "amprenta lui Dumnezeu" şi are o lungime de aproximativ 1,2 metri. Să presupunem că aparţinea unui uriaş, atunci acest gigant ar trebui să aibă o înălţime de cel puţin 7 metri, afirmă cercetătorul Klaus Dona, care a vizitat site-ul împreună cu exploratorul sud-african Michael Tellinger.

Interesant, Tellinger a comparat această descoperire gigantică a amprentei cu oasele de dimensiuni asemănătoare gigantice descoperite în Ecuador, în 1964.

Potrivit lui Tellinger, porfirul granitic (rocile conţinând fenocristale de feldspat potasic - n.r.) a trecut prin multe procese de răcire, care au produs granule mici şi mari, iar amprenta a trecut prin etape similare, ceea ce înseamnă că amprenta este foarte puţin probabil să fi fost o sculptură.

Semnele vizibile pe o piatră indică modul în care mişcarea plăcilor tectonice a împins-o în sus, potrivit lui Tellinger.

El a contestat, de asemenea, că ar putea fi un fenomen natural al pietrei şi l-a citat pe matematicianul Pieter Wagener de la Universitatea din Port Elizabeth, spunând: "Există o mai mare probabilitate ca micii oameni verzi să sosească din spaţiu şi să o atingă, decât să fie creată de eroziunea naturală".

.
. (©YouTube | Michael Tellinger)

Tellinger şi Dona au solicitat efectuarea unor teste ştiinţifice suplimentare pentru a determina originea amprentei.

Dona crede că în timpul istoriei sale, Pământul a trecut prin mai multe catastrofe, ceea ce aproape a dus la extincţia oamenilor şi animalelor, lăsând doar o mână de supravieţuitori. El simte că dacă omenirea va continua pe drumul pe care merge, cu războaie şi cu distrugerea lumii naturale, ea se va distruge din nou.

Vă invităm să vizionaţi videoclipul de mai sus pentru a vedea această amprentă gigantică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură