Ambasadorul SUA, în şedinţă cu procurorii

Hans Klemm a avut o întrevedere cu procurorul general al României, cu şeful DIICOT, cu reprezentanţi ai DNA şi ai Parchetului, pe agendă regăsindu-se combaterea infracţiunilor transfrontaliere şi a criminalităţii organizate.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a avut marţi, 14 iunie o întâlnire la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Potrivit comunicatului de presă publicat de parchet, oficialul american a fost însoţit de Marisa Mac Isaac, ataşat pe probleme politice, iar din partea Ministerului Public au mai participat la întâlnire Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Horodniceanu, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Călin Nistor, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, domnul Alexandru Fîciu, procuror şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform Ministerului Public, în cursul întrevederii au fost purtate discuţii referitoare la continuarea colaborării între autorităţile judiciare române şi americane în materia combaterii infracţiunilor transfrontaliere şi a criminalităţii organizate.

"Ambasadorul american şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a oferi sprijin autorităţilor judiciare române, în sensul perfecţionării profesionale a procurorilor români care îşi desfăşoară activitatea în domeniile considerate prioritare de Ministerul Public.

Totodată, oficialul american a făcut aprecieri privind activitatea desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de structurile specializate, aceasta constituind o nouă dovadă a încrederii de care România se bucură în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.", se precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne