Alpinism: Adolescenta Crina Coco Popescu a escaladat vârful Uhuru din Kilimanjaro

Crina Coco Popescu, în vârstă de 14 ani, membră a Clubului Montan Altitudine din Râşnov, a escaladat pe data de 7 iunie vârful Uhuru din Kilimanjaro (5896 m), în Tanzania, cel mai înalt vulcan din Africa şi totodată cel mai înalt vârf de pe acest continent, anunţă un comunicat remis Agerpres.

Prin echipa formată din Crina Coco Popescu, Nicolae Scurtu şi Ovidiu Popescu, expediţia "Kilimanjaro 2009" a Clubului Montan Altitudine a reuşit ascensiunea vârfului Uhuru pe ruta Machame, în condiţii specifice anotimpului ploios din zonă.

Pentru Crina Coco Popescu, care a stabilit un record mondial de vârstă, a fost al treilea vârf din ciclul Seven Volcanoes al celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent, după Ojos del Salado, în America de Sud (decembrie 2008) şi Damavand, în Asia (iulie 2008). A fost de asemenea al doilea vârf din ciclul "Seven Summit" al celor mai înalţi munţi de pe fiecare continent, după Aconcagua, în America de Sud (ianuarie 2009), când a stabilit un record mondial de vârstă pe traseul Gheţarului Polonez.

Următoarea tentativă a foarte tinerei alpiniste va avea loc în perioada 4-18 iulie 2009, în cadrul expediţiei clubului Montan Altitudine "Caucaz 2009": escaladarea vârfului Elbrus (5643 m), cel mai înalt vulcan şi cel mai înalt vârf din Europa.