Alexandru Slusari: Platforma DA nu va intra în negocieri cu mafia de la guvernare nici înainte, nici după alegeri

Liderul PD încearcă prin intermediul unor „lobby-şti plătiţi cu banii furaţi” de la moldoveni să convingă Occidentul că şi-ar dori să creeze front comun cu forţelor proeuropene. Alexandru Slusari a declarat că Platforma DA nu va negocia niciodată cu democraţii lui Plahotniuc.
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demntitate şi Adevăr
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demntitate şi Adevăr (The Epoch Times România)

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari a specificat pe pagina sa de Facebook că fracţiunea din care face parte nu va intra în negocieri cu mafia de la guvernare care a batjocorit întreaga ţară şi populaţia ei. Acesta a mai specificat că Platforma DA ori eliberează Moldova, „ori această speranţă moare după lupta noastră verticală cu mafia, dar nu în îmbrăţişările sufocante ale "partenerilor" criminali”.

Declaraţiile lui Slusari vin în contextul în care în ultima perioadă, prin intermediul unor „lobby-şti plătiţi cu banii furaţi de la populaţia Moldovei”, Plahotniuc ar promova ipoteza unei eventuale colaborări de până şi după alegerile parlamentare cu forţele de opoziţie proeuropeană. Acesta a mai menţionat şi faptul că „mercenarii mafiotului” ar fi lansat în societate ideea unor aşa-zise concesii din partea guvernării prin introducerea turului doi în cadrul votului mixt.

„După ce a scuipat public în opinia univocă şi unanimă a oficialilor europeni şi i-a oferit partidului lui Dodon posibilitatea să câştige alegerile parlamentare, Plahotniuc, în maniera sa cinică şi impertinentă”, încearcă să demonstreze în mod intenţionat Occidentului ca şi-ar dori un front comun al forţelor proeuropene.

Politicianul a mai precizat că poziţia Platformei DA a fost deja tranşant exprimată rămânând aceeaşi, iar Plahotniuc cunoaşte că orice eforturi ale „ortacilor săi sunt zadarnice, iar cheltuielile de timp şi bani în încercarea de a croi încă o coaliţie geopolitico-criminală marca GBC, cu participarea formaţiunii noastre sunt inutile”. Slusari a mai subliniat faptul că acest lucru ar fi imposibil întrucât, formaţiunea a cărui vicepreşedinte este nu este vulnerabilă, nu are nimic în comun nici cu mafia de la guvernare, cu complicii săi de aur, şi nici cu partidele de aşa-zisă opoziţie geopolitică.

„Platforma DA a însuşit bine lecţiile istoriei contemporane a Moldovei în ce priveşte crearea alianţelor cu monstrul oligarhic sub pretextul consolidării vectorului european. Noi am văzut cum unul după altul Filat, Leancă, Ghimpu şi alţii, ghidaţi din exteriorul ţării şi de interese proprii meschine, au vrut prin compromisuri ruşinoase să „salveze” vectorul european şi să îndepărteze pericolul din est”, a punctat politicianul.

Acesta a ţinut să amintească tuturor că anume cel cu care au făcut alianţă forţele pro-europene din trecut, l-a adus pe Dodon în fotoliu de preşedinte şi recent i-a pavat drumul pentru victoria la următorul scrutin parlamentar, după ce împreună au votat în Parlament trecerea la sistemul mixt de vot.

„Dacă cineva crede în formula alianţei proeuropene în care Plahotniuc va juca rolul fratelui mai mic, atunci acesta greşeşte amarnic. Pe această cale noi nu calcăm. Plahotniuc cu o mică cotă în orice coaliţie nu este doar o lingură de mizerie care strică butoiul cu miere. De la prezenţa lui mor chiar şi albinele. Plahotniuc şi valorile europene sunt lucruri incompatibile. Exact cum incompatibile sunt Platforma DA şi Partidul Democrat, condus de clica cleptocrată în frunte cu Plahotniuc”, a mărturisit Alexandru Slusari în postarea sa.