Alexandra Cadanţu, învinsă în runda inaugurală a circuitului de la Lugano (WTA)

Tenismana română s-a înclinat în două seturi în faţa croatei Donna Vekic, cu scorul de 6-0, 7-5, în primul tur al competiţiei elveţiene.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Cadanţu.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Cadanţu. (JACQUES DEMARTHON / AFP / Getty Images)

Alexandra Cadanţu (27 ani, 173 WTA) a încheiat prematur parcursul la turneul WTA Internaţional “Samsung Open presented by Corner” de la Lugano (Elveţia).

Venită din calificări românca a nimerit în primul tur o jucătoare mult mai bine clasată în ierarhia mondială, Donna Vekic (21 ani, 55 WTA) din Croaţia, în faţa căreia a cedat după o oră şi 38 de minute de joc efectiv cu scorul de 6-0, 7-5.

Dacă în primul set Cadanţu nu a avut nimic de spus fiind învinsă la zero, în setul al doilea sportiva noastră a reuşit să ridice probleme adversarei sale, fiind aproape de egala situaţia de pe tabela de marcaj. În urma unui joc destul de bun aceasta a condus la un moment dat cu 4-2, ca apoi să piardă trei ghemuri la rând. Pe final Vekic a forţat şi s-a impus cu 7-5, după ce anterior Cadanţu salvase 4 mingi de meci.

Ambele tenismene au avut în acest meci câte 6 duble greşeli.

Pentru evoluţia la acest turneu Cadanţu va fi recompensată cu 2.100 dolari şi 19 puncte WTA.

Într-un alt meci, o altă româncă - Mihaela Buzărnescu a pierdut confruntarea cu belarusa Arina Sabalenka în trei seturi, scor final 5-7, 6-3, 6-2.