ALDE susţine nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier

Biroul Politic al ALDE a votat în unanimitate susţinerea politică a Vasilicăi Viorica Dăncilă, persoana propusă de PSD ca premier şi cu această poziţie va merge partidul la Cotroceni.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Facebook)

ALDE a decis, în şedinţa Biroului Politic Central, susţinerea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, după şedinţa Biroului Politic al formaţiunii sale. Vosganian a ţinut să adauge că, înainte de votul final, în cazul nominalizării, reprezentanţii ALDE vor să aibă o discuţie cu aceasta, relatează Mediafax.

"Evoluţia ulterioară a evenimentelor, în ipoteza firească că doamna Dăncilă va fi nominalizată ca premier, opţiunile pe care le avem şi le-am comunicat ieri se referă la continuarea activităţii legislative privind reforma în Justiţie, aspecte care se referă la mediul de afaceri şi politicile economice şi un anumit mod de raportare a miniştrilor şi a Guvernului la grupurile parlamentare. O comunicare ce să unească voinţa politică a Guvernului şi a Parlamentului într-o singură voce şi să existe între miniştri şi premier o colaborare care să fie bazată pe comunicare şi respect. Odată cu demisia lui Mihai Tudose, un anumit tip de atitudine politică o considerăm de domeniul trecutului", a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

Fostul ministru a mai precizat că pentru ca în viitor să nu mai apără astfel de probleme în relaţionarea Guvern-grupurile parlamentare, ALDE a cerut o discuţie cu Viorica Dăncilă înainte de votul din Parlament, pentru a avea "o asumare clară a dânsei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne