Alain Delon vrea ca Loubo, câinele său, să moară odată cu el

Actorul francez Alain Delon, mai 2013 la Cannes.
Actorul francez Alain Delon, mai 2013 la Cannes. (Pascal Le Segretain / Getty Images)

Gest extrem de dragoste sau egoism? Decizia lui Alain Delon de a-şi eutanasia câinele dacă ar muri înaintea acestuia a provocat o dezbatere aprinsă în Franţa. Într-un interviu acordat revistei Paris Match, actorul francez, în vârstă de 82 de ani, şi-a declarat imensa dragoste pentru animale şi în special pentru Loubo, un ciobănesc belgian malinois de care nu se desparte aproape niciodată. Cu această ocazie, Delon a dezvăluit un aranjament neobişnuit: „Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să plecăm împreună. Îi va face o injecţie letală, pentru ca el să moară în braţele mele”.

„Chipul de înger”, aşa cum a fost denumit actorul fracez, trăieşte singur cu o pisică şi câinele său Loubo într-o vilă aflată pe domeniul său din Douchy - o comună din departamentul francez Loiret. Copiii săi, Anthony Alain-Fabien şi Anouchka, locuiesc departe, iar el este afectat de o depresie latentă, care l-a determinat să se gândească la sinucidere, aşa cum relata recent într-un interviu. Acesta este motivul pentru care compania celor două animale este extrem de importantă pentru Delon (de-a lungul vieţii sale, actorul a avut 50 de câini).

Şi cum simte că moartea este tot mai aproape, renumitul actor a obţinut autorizaţia de a fi înmormântat în capela de pe proprietatea sa impresionantă în care se odihnesc deja 35 dintre câinii săi.

S-a gândit, de asemenea, şi la Loubo, pe care îl consideră ca fiind „câinele de la sfârşitul vieţii“ şi pe care îl „iubeşte ca pe un copil“. „Ceea ce ştiu este că nu-l voi lăsa singur“, a declarat Delon, „dacă ar trebui să moară înaintea mea, lucru pe care îl sper, nu îmi voi mai lua altul. Dacă mor înaintea lui, ii voi cere veterinarului să plecăm împreună. Îi va face o injecţie letală, pentru ca el să moară în braţele mele. Prefer astfel, decât să ştiu că va muri pe mormântul meu din cauza suferinţei".

Pe reţelele sociale au apărut imediat reacţii, mai ales negative, la ideea că Loubo ar putea muri înainte de vreme pentru un "capriciu" al stăpânului. "Este megaloman şi crede că acest câine ar muri de tristeţe dacă nu ari fi în compania lui", a fost unul dintre comentarii. "Dar dacă ar muri câinele înaintea lui, se poate sinucide Alain Delon?", s-a întrebat un alt internaut.

Mai multe informaţii: France Soir: Alain Delon veut mourir avec son chien, il le piquera avant de partir , Le Point: Alain Delon veut mourir avec son chien

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură