Agresivitatea regimului comunist chinez, spectacol public la Muzeul Antipa (video)

Muzeul Antipa, expoziţia The Human Body. În imagine, cadavre expuse
Muzeul Antipa, expoziţia The Human Body. În imagine, cadavre expuse (Epoch Times România)

Cei ce protestează din motive "de conştiinţă" împotriva controversatei expoziţiii de cadavre de la Antipa, se află aproape zilnic pe trotuarul din faţa Muzeului şi informează trecătorii asupra problemelor de morală şi etică, pe care le ridică aceasta.

Practicanţi Falun Gong, creştini şi alte categorii sociale încearcă să atragă atenţia despre ce se află în expoziţie, dincolo de uşile muzeului. Organizatorii nu au reuşit să demonstreze că printre cadavrele plastinate nu se află şi cele ale unor prizonieri de conştiinţă din China, care au fost închişi pentru convingerile lor.

În seara zilei de 25 aprilie, a avut loc un protest paşnic cu lumânări aprinse în memoria celor ucişi şi torturaţi de regimul comunist chinez. Agresivitatea regimului comunist manifestată ca spectacol public, ascunde întotdeauna violenţa ocultă a manipulatorilor. Lupta de clasă, în forma ei ascunsă.

Există atât de multe moduri de a mutila şi ucide. Dar cum să ne putem mutila sufletele mai rău decât printr-o ridicare din umăr? Mulţi au ales să nu ridice din umeri şi s-au alăturat protestatarilor.

Astfel, una dintre protestatare, doamna Magdalena Stanciu, a povestit, pentru Epoch Times, despre suferinţele la care sunt supuşi practicanţii Falun Gong (Falun Dafa) în China de regimul comunist. Există suspiciuni că o parte dintre cadavrele expuse la “The Human Body” provin de la prizonierii de conştiinţă, care au murit sau au fost executaţi în închisori, iar apoi corpurile lor au fost plastinate, fără a fi anunţate familiile.

“Suntem în faţa Muzeului Antipa tocmai pentru că aici, în spatele nostru, se află cadavre printre care şi cele ale unor foşti practicanţi Falun Dafa. Deşi cred că nu poate nimeni să-şi găsească cadavrele, ştim sigur că acolo sunt şi oameni care îşi exprimă orice formă de libertate personală, de la cea artistică, la cea politică, cea religioasă, cea a unor practici străvechi - toate sunt interzise de un guvern, nici nu putem să îl mai numim cu adevărat comunist, pentru că este în acelaşi timp un soi de feudalism, de comunism şi de capitalism ciudat în această Chină, care astăzi prin întinderea aceasta economică, cenzurează peste tot în lume”, a afirmat Magdalena Stanciu.

Magdalena Stanciu a protestat faţă de cenzura care este impusă în lume atunci când se vorbeşte despre abuzurile regimului comunist chinez şi despre încălcarea drepturilor omului, amintind despre protestele ce au fost organizate în Franţa pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce se întâmplă în Tibet, iar “chinezii s-au purtat ca şi cum erau la ei acasă şi au cenzurat presa franceză”.

În ceea ce priveşte expoziţia din România, doamna Stanciu a declarat că aceasta ar fi vândută ca fiind ceva spectaculos şi nu ştiinţific.

“M-am uitat şi eu pe câteva poze, am făcut mari eforturi să privesc fotografiile pentru că erau îngrozitoare. A vedea cadavrul unei femei însărcinate, cu un fetus, un fetus care nu este al ei, ştiu acest lucru din felul în care se realizau exponatele în expoziţiile celui care a pornit aceste lucruri, un austriac, care avea nevoie de o duzină de fetuşi până să reuşească să-i plaseze în cadavrul respectiv, pentru ca această plastinare nu reuşeşte din primul foc, ca să spunem aşa. Procentul de rebuturi de cadavre este mult mai mare decât de reuşite, deci ceea ce vedem noi în această expoziţie este un procent infim din cadavrele care au fost aduse în aceste uzine şi în acel moment”, a precizat Magdalena Stanciu.

Protestatara a mai a atras atenţia asupra faptului că la expoziţie este permis accesul copiilor, indiferent de vârstă, fără a se ţine cont de modul în care aceştia sunt influenţaţi de ceea ce văd şi de repercusiunile pe care le poate avea asupra lor vizionarea expoziţiei.

“Un copil de 3 ani a fost dus de părinţi aici, societatea nu numai că nu a privit îngrozită acest lucru, ci l-a arătat la televizor ca pe un lucru, nu ştiu, că şi cum iată a câştigat concursul la Disneyland copilaşul de 3 ani. Mie mi s-a părut ceva înfiorător, că nu ne mai gândim ce facem cu sufletele acestor generaţii de copii, care pe lângă pornografie acum privesc şi cadavre, mi se pare îngrozitor. Sunt aici în primul rând ca mamă, pentru că copii mei nu vor fi obligaţi să vadă aşa ceva. Un procent foarte mic din copii care au văzut aceste cadavre vor ajunge doctori, în schimb cei cu probleme psiho-emoţionale s-ar putea să fie un procent mai important”, a precizat Magdalena Stanciu.

Agresivitatea regimului comunist manifestată ca spectacolul public, ascunde întotdeauna violenţa ocultă a manipulatorilor. Lupta de clasă, în forma ei ascunsă.

Expoziţia a fost interzisă în Franţa, însă în alte ţări continuă, iar în China nu s-a realizat o anchetă reală pentru a se descoperi provenienţa cadavrelor.

În perioada modernă continuă prezentarea cadavrelor pentru public, aşa cum se proceda în evul mediu la execuţiile publice, când condamnaţilor li se tăia capul în piaţa publică, ceea ce era prilej de adunare publică, iar mulţi oameni chiar savurau acele momente.

“Cu ce am evoluat? Poate am evoluat în sensul că acum am învăţat că se poate face avere de pe urma acestei curiozităţi morbide. Pentru că acei oameni vedeau execuţiile publice gratuit, se dădeau poporului ca un soi de distracţie, acum se plătesc bani buni”, s-a întrebat Magdalena Stanciu.

Protestatarii strânşi în faţa Muzeului Antipa au mai avut un obiectiv. Cu toţii au comemorat gestul a 10.000 de practicanţi Falun Gong care, pe 25 aprilie 1999, au avut curajul să se adune la Beijing pentru a protesta împotriva defăimării practicii lor spirituale, riscând arestarea şi persecutarea de către Partidul Comunist Chinez. Ei au aprins lumânări pentru a marca demnitatea practicanţilor Falun Gong în cei 14 ani de persecuţie în China.

***

Expoziţia de la Muzeul Antipa prezintă corpuri umane conservate după o metodă specială numită plastinare, ce a stârnit controverse în întreaga lume. Cei mai mulţi au ridicat probleme de etică şi au atras atenţia asupra faptului că organizatorii nu au putut demonstra că "exponatele" nu sunt cadavre ale prizonierilor de conştiinţă executaţi de regimul comunist din China. În Franţa, o expoziţie similară a fost închisă iar ulterior orice expoziţie de acest fel a fost interzisă pe teritoriul Franţei, în urma unei decizii a instanţei.

Scopul declarat al expoziţiei de la Bucureşti este unul educativ, după cum au precizat reprezentanţii Muzeului Antipa.

Protestatarii din România au mai invocat intenţia unei "afaceri profitabile", având în vedere preţurile biletelor, care sunt cuprinse între 32 de lei şi 60 de lei/ persoană, respectiv 85 de lei şi 135 de lei/ grup.