Actorul Michael Caine, obligat să-şi schimbe numele din cauza terorismului

Actorul Michael Caine şi-a abandonat numele real - Maurice Micklewhite - din cauza severelor controale la frontieră.
Michael Caine
Michael Caine (biography.com)

Toată lumea îl cunoaşte ca Michael Caine, dar numele său real este Maurice Micklewhite. Cel puţin a fost până în prezent. Actorul a reuşit să-şi păstreze intact numele real în documentele de identitate, până când controale stricte datorate prezenţei terorismului l-au obligat să-l înlocuiască definitiv cu aliasul său artistic.

"Mi-am schimbat numele când au început problemele cu ISIS şi acţiunile sale teroriste. Întotdeauna îmi spuneau: "Bună ziua, Michael Caine" dar le prezentam un paşaport cu un nume diferit. Mă puneau să aştept la vamă chiar şi pentru o oră până când verificau. Acest lucru m-a obligat să-mi schimb total numele", a explicat actorul într-un interviu acordat ziarului britanic The Sun.

În trecut, agentul său i-a propus să aleagă un nume artistic pentru a-şi începe cariera cinematografică. La început, actorul a optat pentru Michael White, dar reprezentantului sau nu i-a plăcut ideea.

"Într-o după-amiază agentul meu mi-a spus:" Am un loc de muncă pentru tine, îţi dau trei zile să te pregăteşti, dar nu te poţi chema Michael White, dă-mi un alt nume". În acel moment mă aflam într-o cabină telefonică în Leicester Square, în faţa cinematografului Odeon, unde se proiecta filmul Caine Mutiny (1954) de Humphrey Bogar, actorul meu preferat, aşa că i-am spus: "Michael Caine! ", a relatat actorul în acelaşi interviu.

Michael Caine este unul dintre interpreţii cei mai prolifici din istoria filmului şi a jucat în mai mult de 160 de filme. O muncă pe care a însoţit-o întotdeauna cu filozofia sa personală, pe care a continuat să o pună în practică: "În primul rând, prefer roluri mari, în cazul în care nici unul dintre acestea nu se arată la orizont, mă gândesc la unul mediocru, iar în cazul în care nici acesta nu apare, îl aleg pe acela care mă ajută să-mi plătesc chiria", a spus în acelaşi interviu.