Acţiunile Deutsche Bank în cădere liberă

Birourile băncii Deutsche Bank
Birourile băncii Deutsche Bank (DANIEL ROLAND/AFP/Getty Images)

Acţiunile Deutsche Bank AG au ajuns miercuri la cel mai scăzut nivel de la criza de încredere care a avut loc în 2016, analiştii reducând recomandările privind aceste acţiuni după ce banca germană a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute rezultate dezamăgitoare referitoare la cel de-al patrulea trimestru al anului 2017.

Cel mai mare creditor al Germaniei a scăzut la bursa din Frankfurt la o valoare pe care a avut-o ultima dată în noiembrie 2016. Daniel Regli, analist la MainFirst, a redus recomandarea pentru acţiunile Deutsche Bank la “sub-performante” (underperform), citând printre altele neceistatea restructurării substanţiale a băncii, inclusiv închiderea unora dintre activităţile sale. Regli nu a menţionat ce fel de activităţi. De asemenea, Neil Smith de la Bankhaus Lampe a redus preţul ţintă chiar dacă şi-a menţinut recomandarea de cumpărare.

Deutsche Bank a înregistrat o pierdere de 19,6% de la începutul anului, de departe cea mai semnificativă scădere în indexul Bloomberg 500 Europe Banks şi Financial Services Index (Indexul pentru Servicii Financiare). Barclays Plc a înregistrat cea de-a doua cea mai slabă performanţă în rândul marilor bănci, cu o scădere de 5,1%.

Creditorul german a încercat să oprească scăderea valorii acţiunilor sale şi pentru a menţine încrederea clienţilor săi după ce Departamentul de Justiţie al SUA a cerut băncii în septembrie 2016 să plătească 14 miliarde de dolari pentru soluţionarea unei anchete legate de vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) în timpul crizei financiare. Deutsche Bank a ajuns la un acord în valoare de 7,2 miliarde de dolari în decembrie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie