“Accidente mortale neobişnuite”: 30 de balene eşuate în Golful Alaska

Balene moarte în golfurile din Alaska
Balene moarte în golfurile din Alaska (Captură)

Misterioasa moarte a 30 de balene mari în Golful Alaska este declarată drept “accident mortal neobişnuit” de către National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA), a declarat agenţia la sfârşitul săptămânii trecute.

Începând cu mai 2015, 11 balene fin, 14 balene cu cocoaşă, o balenă cenuşie şi 4 mamifere marine neidentificate au rămas blocate în jurul insulelor din Golful vestic Alaska şi pe litoralul sudic al Peninsulei Alaska.

Până în prezent, numărul balenelor eşuate în această regiune este de aproximativ 3 ori mai mare decât media istorică, conform unei declaraţii din partea NOAA.

NOAA dezvoltă în prezent un plan de răspuns şi desfăşoară investigaţii ştiinţifice în colaborare cu oficialii federali, de stat şi locali.

Agenţia va beneficia de fonduri suplimentare şi va putea să angajeze experţi pentru a crea un grup de lucru select.

Evenimentele neobişnuite de mortalitate sunt specifice populaţiei de mamifere marine şi ultimul astfel de eveniment a fost declarat în 2013.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.