8 obiceiuri ale unui gentleman adevărat

Actorul Hugh Jackman
Actorul Hugh Jackman (ANDREW G COWIE / AFP / Getty Images)

Să ai un costum elegant, o cămaşă care-ţi vine perfect şi un ceas frumos începe să devină o modă, însă, asta nu înseamnă că bărbaţii care arată aşa pot intra în categoria de “gentleman”.

În cele ce urmează vom arunca o privire la calităţile pe care le are un gentleman adevărat. De asemenea, vreau să scot în evidenţă faptul că aceste informaţii sunt relevante şi pentru femei. Aşa că în timp ce citeşti punctele de mai jos, ţine minte că mă adresez ambelor sexe. Apropo, nu vei găsi informaţii ce ţin de modul în care să te îmbraci, ce ar trebui să ştii despre vinuri sau detalii legate de vocabular.

1. Te respectă, indiferent cine eşti

Există o concepţie greşită care spune că un gentleman sau orice alt bărbat, ar trebui să fie respectus cu o femeie de care este interesat. Acest lucru nu face decât să perpetueze ideea că respectul nu este decât un instrument care-i folosit pentru a urmări o relaţie. Un gentleman adevărat ar trebui să fie politicos şi respectuos cu toată lumea, indiferent de sex. Acest lucru este valabil şi pentru femei. El sau ea nu ar trebui să folosească acest instrument ca pe un mijloc de a fi mai atrăgător.

2. Susţine obiectivele şi dorinţele partenerului

Doar dacă nu cumva partenerul îşi doreşte să ajungă o persoană dependentă de droguri, un gentleman ar trebui să respecte ceea ce-şi doreşte acesta să facă în viaţa sa, chiar dacă pare dificil de făcut. De asemenea, nu cred că este responsabilitatea cuiva să susţină financiar pe cineva care nu contribuie înapoi cu ceva anume. După părerea mea, nu ar trebui să te aştepţi ca cineva să-ţi susţină obiectivele şi dorinţele dacă tu nu faci asta, financiar sau emoţional vorbind.

3. Este sincer şi deschis

Este puţin probabil ca un gentleman să se implice în tot felul de jocuri ale seducţiei atunci când vine vorba de romantism. El este deschis şi sincer, pentru că atunci când găseşti persoana potrivită, niciunul nu simte nevoia să meargă pe varianta în care calculezi la câte zile după întâlnire ar trebui să suni, să te prefaci că nu-l placi pentru ca celălalt să te placă mai mult şi să nu-ţi exprimi intenţionat afecţiunea.

4. Nu-şi lasă baltă partenerul atunci când lucrurile devin complicate

Relaţiile nu sunt mereu lapte şi miere. Sunt zile în care sunt foarte dificile, indiferent cât de multă afecţiune îi animează pe oameni. Un gentleman nu dă bir cu fugiţii atunci când lucrurile devin dificile. În schimb, prin ceea ce face şi spune, îşi susţine partenerul şi relaţia în sine.

5. Ştie să facă compromisuri

Un gentleman ştie că a face compromisuri este o necesitate atunci când vine vorba de o relaţie sănătoasă şi fericită. Indiferent de dorinţele sau nevoile sale, ia în considerare opiniile şi nevoile partenerului. De asemenea, acest lucru este valabil şi pentru femei. Indiferent cine eşti, într-o relaţie nu este vorba doar despre tine.

6. Ajută alţi oameni

Un gentleman se abate de la drumul său pentru a-i ajuta pe cei din jurul lui, fie că este cineva apropiat sau necunoscut. Nu spun că ar trebui să-şi dedice toată viaţa să ajute pe cineva în fiecare minut, însă, face gesturi care arată bunătate atunci când apare situaţia potrivită.

7. Trece la fapte, nu doar vorbeşte

Acţiunile pe care le face un gentleman merg mai departe decât interesul său personal. Cred că doar această propoziţie spune totul.

8. Nu spune despre el că este "băiat de treabă"

Un gentleman, în adevăratul sens al cuvântului, nu este un “băiat de treabă”. După părerea mea, un “băiat de treabă” este acel bărbat care spune că respectă femeile şi că este foarte delicat cu ele şi totuşi se plânge atunci când acestea nu se lasă uşor seduse de el. De cele mai multe ori, se întâmplă acest lucru pentru că fata respectivă nu a reacţionat aşa cum se aştepta la poezia, declaraţia de dragoste, cadourile expresive, sau la vreun nume de alint pe care nu l-a cerut, în primele două săptămâni de întâlniri. Din păcate, toate acestea sunt urmate de jignirea fetei în toate felurile, iar el se plânge că iar a fost refuzat. Un astfel de bărbat nu este în niciun caz "de treabă" şi nici pe departe nu poate fi numit gentleman, indiferent cât de sincer şi deschis a fost sau câte buchete de trandafiri a oferit. Aceşti bărbaţi, pur si simplu, îşi acoperă problemele emoţionale şi de comportament cu un strat expirat de cavalerism superficial.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com