100 de asociaţii îşi dau mâna pentru Centenar

Marşul Luptă pentru Basarabia
Marşul Luptă pentru Basarabia (Epoch Times)

100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi Diaspora vor constitui Alianţa pentru Centenar, un plan de acţiuni concrete pentru anul 2018. Evenimentul va avea loc duminică, ora 10:00, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, Sala „C. A. Rosetti”, în marja Conferinţei „Centenarul Unirii şi Basarabia”, transmite Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Se discută din ce în ce mai mult despre Centenarul Marii Uniri, dar de făcut, nu se face nimic coerent. Anul 2018 este an decisiv pentru destinul reunit al României şi în acest sens ne conjugăm eforturile. Centenarul de la 1918 nu este complet fără Basarabia, prima provincie care s-a unit cu Ţara, aşadar, nu avem ce sărbători până nu creăm toate premizele pentru a stabili clar că următorul proiect de ţară al României este unirea cu Basarabia”, sunt de părere organizatorii.

Organizaţiile reunite în ALIANŢA PENTRU CENTENAR îşi promit sprijin reciproc pentru realizarea proiectelor unioniste proprii sau a celor culturale ori sociale cu impact identitar. Din rândul organizaţiilor fac parte sindicate (printre care şi cel de la metrou, şi de la CFR), asociaţii, fundaţii, federaţii de ONG-uri, comunităţi locale, grupuri informale din România, Republica Moldova şi Diaspora. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va fi una dintre cele o sută de organizaţii partenere.

La eveniment vor participa şi academicieni, istorici, europarlamentari şi parlamentari de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi primari care vor semna acorduri de înfrăţire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne